Yaman Dedeye belgeselli anma

Yaman Dedeye belgeselli anma


KAYSERİ (A.A) - Talas ilçesinde Yaman Dede olarak bilinen merhum Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu anıldı.
     İl Özel İdaresi tiyatro salonunda düzenlenen anma programına Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, AK Parti Talas İlçe Başkanı Faruk Karakaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan programda Keçeoğlu anısına hazırlanan ve hayatının anlatıldığı belgesel filym izlendi.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Yaman Dedenin Mevlana ve Allah aşkının anlatılamayacak kadar büyük olduğunu belirterek, Yaman Dedenin ilahi ve bestelerini geçen yıl CD formatında hazırlatmıştık. İsmini cami, kültür evi ve parkta yaşattık. Bu yıl da hayatını anlatan belgesel film hazırlattık dedi.
     Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca da, Talas Belediyesi ile geçen yıl Yaman Dedenin hayatının anlatıldığı panel düzenlediklerini hatırlatarak, yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Yıldırım-a teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Grup Devran, Yaman Dedenin ilahilerini seslendirdi.
     (DK-TEV-
<< Önceki Haber Yaman Dedeye belgeselli anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER