Yarışma programında 60 bin lira kazanan

Yarışma programında 60 bin lira kazanan Karslı çoban -Katıldığı bir yarışma programında 60 bin TL kazanan Karslı çoban Gürler Yücel, Selim Belediyesini ziyaret etti


KARS (A.A) - Katıldığı yarışma programında 60 bin lira kazanan Karsçoban Gürler Yücel, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yüceli ziyaret etti.
     Yücel, ziyarette yaptığı konuşmada, hemşehrisinin yarışma programında ödül kazanmasından gurur duyduklarını söyledi. Yücelin yarışmada para kazanmasının önemli olmadığını, Kars ve Selimin temsil edilmesinin kendilerine mutluluk verdiğini ifade eden Yücel, şunları kaydetti:
     İlmin ve bilginin herhangi bir sahibi yoktur. Kim sahip çıkarsa kim onu arayıp talep ederse bilgi mutlaka onundur. Yarışmada gördüğümüz gibi arkadaşımız köyden çıkmış herhangi bir mektebi medresesi olmadan, belki köyde hayvanlarını otlatırken, onlarla uğraşırken aynı zamanda dünya gündemini takip etmiş, ilimle fenle uğraşmış. Kendi rüşdünü de orada en iyi şekilde ispat etti ve ilimizi çok güzel şekilde temsil etti.
     Yarışmada ödül kazanan Gürler Yüceli makamına kendisinin davet ettiğini belirten Yücel, kendisini kutlamak istediğini kaydetti. Yücelin başarısının sosyal medyada da konuşulduğunu anlatan Yücel, şöyle konuştu:
     Biz, ilmi ve fennin hep mekteplilerde arayan bir anlayış içindeyiz. Nitekim ilmin ya da bilginin herhangi bir sahibi yok. Kim bu işle uğraşır kim ona sahip çıkarsa ilim onundur. Kendi bilgi ve becerisini ispat etti. Hani sosyal paylaşım sitelerine de düşmüş ya, Benim oyumla bir çobanın oyu bir olmaz diyenler, bence bu arkadaşları dikkate almalılar. Demek ki insanları böyle çoban deyip ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmamak lazım. Bunlar bizim değerlerimizdir, bu değerlerimize sahip olmak lazım ve bunlara kıymet verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yarışma programında 60 bin lira kazanan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER