Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Düzce Belediye Başkanı Bayram: Yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yaşlıların, kültür ve değerleri yarınlara taşıyan en değerli varlıklar olduğunu bildirdi.
     Bayram, yayımladığı mesajında, yaşlıların toplumdaki yeri ve öneminin daima hatırlarda tutulması gerektiğini vurguladı.
     Yaşlıların dün ile yarın arasında kültür ve değer açısından köprü vazifesi gördüğüne işaret eden Bayram, yılın her günü hatırlanmaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur.
     Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır.
     Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER