Halter

Halter -Yeni yönetim, ilk toplantısını Kayseride yaptı -Federasyon başkanı Tamer Taşpınar: Erkeklerde Avrupa Şampiyonasına katılmama kararı aldık


ANKARA (A.A) - Türkiye Halter Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunun ardından göreve getirilen Tamer Taşpınar başkanlığındaki yeni yönetim, ilk toplantısını Kayseride yaptı.
     Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulu toplantısında 5-14 Nisan tarihleri arasında Arnavutlukun başkenti Tiranda yapılacak Avrupa Şampiyonası ile ilgili önemli kararların alındığı belirtildi.
     Açıklamada, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları göz önünde bulundurularak, Avrupa Şampiyonasına bayanlarda genç bir kadro ile katılma, erkeklerde ise katılmama kararının alındığı bildirildi.
    
     -Halil Mutluya görev-
    
     Açıklamada, toplantıda milli takımlarda görev değişikliğine gidilmesine yönelik kararın da çıktığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Milli takımlarda görev yapacak antrenörler tespit edildi. Buna göre, Bayan Milli Takımından sorumlu teknik direktör Talat Ünlü olurken, erkeklerde ise bu görevi Mehmet Yılmaz üstlendi. Halil Mutluya da milli takımlardan sorumlu asbaşkanlık görevi verildi. Diğer görev dağılımları ise başkan Tamer Taşpınara bırakıldı. Yeni görev dağılımları daha sonra açıklanacak.
    
     -Yakın tarihli iki sınava hazırlanmak büyük risk
    
     Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, Akdeniz Oyunlarının Türkiye için büyük önem taşıdığını anlatarak, Avrupa Şampiyonası ile Akdeniz Oyunları arasında kısa bir süre bulunduğunu hatırlattı.
     Sporcuların yakın tarihli iki önemli sınava hazırlanmasının büyük bir risk taşıyacağını savunan Taşpınar, Akdeniz Oyunlarını düşünerek, erkeklerde Avrupa Şampiyonasına katılmama kararı almış bulunmaktayız ifadesini kullandı.
     Taşpınar, antrenörler arasında da rekabet ortamı sağlamayı amaçladıklarına işaret ederek, milli takımlara sporcu veren antrenörlere görev vermeye dikkat ettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER