Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Anaokulu öğrencileri yaşlı ziyaretinde bulundu


AMASYA (A.A) - Suluova ilçesinde 65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu öğrencileri Yaşlılar Haftası nedeniyle 84 yaşındaki Samiye Eseni ziyaret etti.
     Minik öğrenciler Şeker Mahallesi Osman Bey Sokakta tek başına yaşayan Samiye Esene sürpriz ziyaret gerçekleştirdiler.
     Ellerinde çiçeklerle minik öğrencileri karşısında gören Esen, duygulu anlar yaşadı.
     Çocuklara çikolata ikram eden Esen, yaşlılığın ve yalnızlığın çok zor olduğunu ifade ederek, eşini 1988 yılında kaybettiğini 6 çocuğundan 5inin hayatta olduğunu belirtti.
     Esen, Çocuklarım yanımızda kal diyorlar ama ben kocamın evinden ayrılmak istemiyorum. Burada daha huzurluyum. Günlerim kapı ve pencere gözlemekle geçiyor. Çocukların ziyareti beni çok sevindirdi. Allah da onları sevindirsin dedi.
     Hafta boyunca bir çok yaşlıyı ziyaret ederek saygı ve sevgi gösterisinde bulunduklarını belirten öğretmen Pınar Konaş ile Ayşegül Avcı Erkoç, Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, gelenek, görenek ve kültürümüzün yarınlara taşınmasını sağlayan değerlerimizdir. Çevresinden ilgi ve sevgi gören yaşlılarımız daha sevecen, sağlıklı ve hayata daha bağlı yaşamaktalar. Ziyaretlerle öğrencilerimizin de topluma adapte olmalarını ve erken yaşta kültürümüzü öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Yaparak ve yaşayarak öğrenmek çocuklar için daha faydalı ve kalıcı olmakta diye konuştular.
     Anneanne dedikleri Samiye Esenin elini öpüp çeşitli hediyeler veren öğrenciler, fotoğraf çektirdikten sonra yine ziyarete geleceklerini söyleyerek ayrıldılar.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER