Yedigöllerin büyüleyen güzelliği

Yedigöllerin büyüleyen güzelliği -Doğu Karadenizde Kaçkar Dağlarının güney batısında yer alan 2 bin 930 rakımlı Yedigöller, barındırdığı doğal güzellikleri, endemik bitki örtüsüyle turistlerin ilgisini çekiyor -Ziyaretçiler, y


RİZE (A.A) - Ali Kemal Atik - Doğu Karadenizde Kaçkar Dağlarının güney batısında yer alan 2 bin 930 rakımlı Yedigöller, barındırdığı doğal güzellikleri, endemik bitki örtüsü ve faunasıyla turistlerin akınına uğruyor.
     Rize kent merkezine 125 kilometre mesafede, Kaçkar Dağı silsilesinin güney batı kesiminde kalan Verçenik Dağı bölgesindeki Yedigöller, Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkisinde bulunuyor.
     Her biri birbirinden eşsiz güzelliğe sahip göllere, Çayırözü köyünden itibaren 21 kilometrelik stabilize yolun ardından ulaşılabiliyor. Ortalama 3 bin 100 rakımdaki göllerin kuzeyinde İkizdere ilçesine bağlı Cimil ve Anzer yaylaları bulunuyor. Bu yaylaların kuzey doğusunda ise Fırtına ve Çat Vadisinin zirvelerinde birbirinden güzel platolar yer alıyor.
     Kaçkar Dağlarının büyüleyici tepeleri arasında kendini inzivaya çekmiş görüntüsü veren Yedigöller, tertemiz havası, buz gibi suları ile ziyaretçilerin hafızalarında iz bırakıyor.
     Yedigöllere günübirlik gelenlerin yanı sıra, kamp kurup geceyi burada çadırlarında geçirenlere de rastlanıyor. Bazı ziyaretçiler yanlarında getirdiği botlarla göllerde gezinti yapıyor, yüzüyor ve güneşin tadını çıkarıyor.
     Konaklama tesisinin bulunmadığı bölgede, İspir Belediyesi tarafından beton kullanılarak Yedigöllere kadar merdiven yapıldı.
    
     -Bronzlaşmak için ideal bir bölge-
    
     Yedigöllerde kamp kuran Hasan Yılmaz, bölgeye ulaşmak için 2.5 saat yürüdüklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Yörenin çok güzel manzarası var, doğa insanı adeta büyülüyor. Hava şartları da gayet uygun. Gece saatlerinde biraz soğuk oluyor. Aldığımız önlemlerle soğuktan etkilenmiyoruz. Üç gündür buradayız. Yiyecek ve içeceklerimizi kendi imkanlarımızla sağlıyoruz. Eskiden göllerde balıklar vardı. Ancak bilinçsiz avcılıkla balıklar bitirilmiş. Bronzlaşmak için ideal bir bölge.
     Mikail Cibir ise İstanbulda çalıştığını, tatilini Rize yaylarında ve Yedigöller yöresinde geçirdiğini belirterek, Burası deniz kenarında bulunan herhangi bir yedi yıldızlı otelden daha iyi. Bizim için burası dört dörtlük bir yer. Herkese tavsiye ediyorum dedi.
     Göllerde yüzen ve daha sonra güneşlenerek bronzlaşan Zeki Şenkal ise güneşlenmek için ideal bir nokta olduğunu dile getirerek, Biliyorsunuz yüksek noktalarda bronzlaşmak daha kolay oluyor. Cilt için biraz zararlı olabilir ama güneş kremi ile tedbir aldım. Burada stresten uzak, doğayla başbaşa olmak, yüzmek ve güneşlenmek keyif verici. Herkese tavsiye ediyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yedigöllerin büyüleyen güzelliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER