Yelken

Yelken -Bodrumda Yarıyıl Yelken Yarışları düzenlendi -Laser Radial Finn, 470, 420, Rs:x, Techno 293 kategorisinde yapılan yarışlarda sporcular lodos nedeniyle zor anlar yaşadı


MUĞLA (A.A) - Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) 2013 yılı programı kapsamında Bodrumda düzenlediği Yarıyıl Kupasının ikinci ayağı başladı.
     Yalıkavak Belde Belediyesinin ev sahipliğinde 2-6 Şubat tarihlerinde düzenlenen yarışların ikinci ayağı, Laser Radial Finn, 470, 420, Rs:x, Techno 293 kategorilerinde yapıldı.
     Wındsurf RSX tekno sınıfı, 4.20, 4.70 yarışlarına 7 ilden 14 kulüp ve 132 sporcunun katıldığı rüzgar sörfü yarışlarında, kuvvetli rüzgar nedeniyle sörfçüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Bazı yarışçılar, rüzgarın etkisiyle yelkenlerinin yırtılması nedeniyle yarışları yarıda bırakmak zorunda kaldı. Şiddetli rüzgara meydan okuyan bazı sörfçüler ise kıyasıya mücadele etti.
     Yarışları izleyen CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Sörf yarışlarını başlattık. Çok güzel bir organizasyon. Turizme de oldukça katkı sağlıyor dedi.
     Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise sörf yarışlarının başladığını anlatarak, Bu ayakta sörf yarışları yapılmakta. Hava rüzgarlı ve lodos var. Ama buna rağmen yarışçılarımız mücadele veriyor. Denizin üstü bayağı çetin. Yarışçılarımızı tebrik ediyorum, inşallah kazasız bir yarış olur diye konuştu.
     Öte yandan yarışlarda olimpiyat ve dünya şampiyonalarına katılmış yarışçılar da yer aldı. 10 yarış üzerinden değerlendirilecek yarışlar, 4 gün boyunca devam edecek ve 6 Şubatta dereceler belli olacak.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER