Yetiştirme yurdundaki çocukların buz pateni heyecanı

Yetiştirme yurdundaki çocukların buz pateni heyecanı (Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin İzmit ilçesinde bulunan Kassel Şehri Yahya Kaptan Çocuk Yuvasında kalan 13 çocuk, buz pateni kursunu tamamladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Kassel Şehri Yahya Kaptan Çocuk Yuvasında kalan yaşları 8 ve 12 arasında değişen 13 çocuk, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesinde açılan buz pateni kursunu başarıyla bitirdi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları salonunda düzenlenen tören, çocukların gösterisiyle başladı.
     Gösterinin ardından, çocuklara çocuk yuvası müdürü Mehmet Akpınar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetinkaya tarafından başarı belgesi verildi.
     Burada konuşan Çetinkaya, buradaki çocukların sosyal hayata kazandırılması, ders durumlarının başarısı, aile ortamı oluşturarak etkinliklere katılımlarının sağlanması ve geleceklerinin hazırlanması hususunda çalışmalar düzenlediklerini söyledi.
     İl Müdürlüğü ve Kassel Çocuk Yuvasının katkılarıyla çocuklara bu çalışmaları yaptırabildiklerini belirten Çetinkaya, çocukların başarılarının her konuda arttığını ifade etti.
     Başlangıçta, basketbol, voleybol, futbol gibi bilinen branşlar tercih edilirken curling ve buz pateninin çocuklara anlatıldığını dile getiren Çetinkaya, şunları söyledi:
     Çocuklardan da yoğun bir istek geldi. Katılımları yoğun bir şekilde devam etti. Burada antrenörlerimizin, çalışanlarımızın katkılarıyla belli bir organizasyon içinde. Çocuklarımız, burada zamanlarını değerlendirdiler. Bu projeler, çocuklarımızın başarılarında ve topluma kazandırılmalarında büyük bir katkı sağlanmıştır. Böyle yeni gelişen spor dallarında, ülkemiz içinde sporcular yetiştirebilme hususunda bizler elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yetiştirme yurdundaki çocukların buz pateni heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER