Yozgatta 5 projenin temeli atılıyor

Yozgatta 5 projenin temeli atılıyor -DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 tesisin temeli Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak


YOZGAT (A.A) - Yozgatta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 tesisin temeli, 8 Eylül Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bozdağ ve Eroğlunun 8 Eylül Cumartesi günü Yozgatı ziyaret ederek, il için önemli projeleri birlikte hayata geçirecekleri ifade edildi.
     Açıklamada, toplam 40 milyon liraya mal olacak Yozgat Merkez Büyükmahal Göleti, Sorgun Gülşehri Göleti, Musabeyli Projesi-Hamsu Isale, Derivasyon Hattı ve Tüneli, Yozgat İçmesuyu Arıtma Tesisleri, Yerköy İlçe Merkezi Erzurum ve Gültepe Mahalleleri İkmali inşaatlarının temelinin atılacağını belirtildi.
     Yozgatın içmesuyu meselesinin çözüleceğine işaret edilen açıklamada, Musabeyli Projesi-Hamsu Isale, Derivasyon Hattı ve Tüneli ile Yozgat İçmesuyu Arıtma Tesislerinin devreye alınmasıyla yılda 17,5 milyon metreküp içme-kullanma ve sanayi suyu temin edileceği ve Yozgat, Yerköy ilçesi ve OSBnin 2050 yılına kadar içmesuyu meselesi çözülmüş olacağı kaydedildi.
     Temeli atılacak 5 tesis arasında yer alan Yozgat Merkez Büyükmahal Göletinde depolanacak 1 milyon 580 bin metreküp su ile 3 bin 810 dekar, Sorgun Gülşehri Göletinde depolanacak 1 milyon 140 bin metre küp su ile de 2 bin 310 dekar arazinin sulanacağının ifade edildiği açıklama Bakan Eroğlunun şu görüşlerine yer verildi:
     Yozgat-ta 2003 yılından bu yana Gelingüllü Pompaj Sulaması, Gelingüllü Projesi Yudan Köyü Arazileri Sulaması İletim Kanalı, Gelingüllü Projesi Yerköy Grubu Yenimahalle Sulaması, Şefaatli Gülistan Göleti ve Sulaması, Boğazlıyan Bektaşlı Sulaması İkmali gibi tesisleri tamamladık. Yozgat ilimizde 201 milyon liraya mal olan bu tesislerle toplam 110 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturduk. 24 adet taşkın koruma tesisi ile 11 bin dekar arazisi ve 17 adet yerleşim yerini taşkınlardan koruduk.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta 5 projenin temeli atılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER