Yozgatta Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı

Yozgatta Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı


YOZGAT (A.A) - Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında yapıldı.
     Yazıcı, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesindeki toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin en öncelikleri sorun olduğunu belirterek, Yozgatta eğitimin kalitesinin artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin çalışması gerektiğini söyledi.
     Yozgatta bu yıl eğitime yaklaşık 65 milyon lira ödenek ayrıldığını belirten Yazıcı Öğretmen sayımıza bakıyoruz, fazla açığımız yok. Okul binalarımıza bakıyoruz onda da bir sıkıntımız yok. Devletimizin bize verdiği imkanlara bakıyoruz, bütün imkanlarımız da tamam ama başarılı bir yerde değiliz dedi.
     Yazıcı, Yozgatın YGSde 62. sırada yer aldığını, bunun başarı olarak kabul edilemeyeceğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Bu işin başında ben varım sonra da milli eğitim müdürümüz var. Eğitim-öğretimde hiçbir kusurun ve eksiğin ertelenmemesi gerekir. Eğitim noktasında azami başarıyı hep birlikte sağlamamız gerekiyor. Ben bir yerde 25 sene otursam ve başarı adına bir şey yoksa, orada olmaktan utanırım. Aynı yerdeysem ar ederim. Çeker giderim. 25 senedir aynı yerdeysem, hala başarısızlık oranımız aynıysa, 2013 yılında biz hala 62. sırada kalıyorsak, bu bizler için hiçte gururlu bir madalya değil.
     Yozgatlı öğrencilerin de başarıyı hak ettiğini anlatan Yazıcı Bu çocukların hepsi bizim evlatlarımız. Hepsi devletine, milletine faydalı olacak çocuklar. Biz bu çocukların geleceğe sağlam bakmasını sağlamalıyız. Onları başarıya götüren adımları hep birlikte atmalıyız şeklinde konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, il genelindeki eğitimin genel durumu hakkında bilgi vererek, öğrencilere hak ettikleri eğitim ve öğretimi vermek için gayret gösterdiklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından işadamı Hüseyin Demir tarafından Sarıkaya ilçesine bağlı Hisarbey köyüne yaptırılacak 5 derslikli ilkokulun protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER