Yozgatta yılın ebesi Keziban Özdemir seçildi

Yozgatta yılın ebesi Keziban Özdemir seçildi


YOZGAT (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğü, Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesindeki sağlık evinde 19 yıldır görev yapan Keziban Bozdemiri (43) yılın ebesi seçti.
     Bozdemir, yaptığı açıklamada, mesleğe 1990 yılında Esenli Sağlık Ocağında başladığını belirterek, 1994 yılından bugüne kadar da Bahadın ve çevre köylerde sağlık hizmeti verdiğini söyledi.
     Bozdemir, insanlara hizmet etmenin kendisi için en önemli görev olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bahadın Sağlık Evinde hasta yoğunluğu olmaması nedeniyle zamanımın çoğu boş geçiyordu. Yozgat KETEM yöneticileriyle irtibata geçerek, köylerde kanser taraması yapmaya başladım. Sungur, Gümüşkavak, Salur, Tatlı ve Bahadın merkezdeki kadınların yüzde 90ını taramadan geçirdim. Bu taramalar sırasında 4 kadında meme, bir bayanda da rahim kanseri saptandı. Erken tanı konulan bu hastalar hemen Ankaraya, üniversite hastanelerine gönderilerek tedavi edildi."
     Yaptığı bu çalışmalar sonucunda kendisinin Yozgatta yılın ebesi seçildiğini dile getiren Bozdemir, "Yılın ebesi ödülünü almak üzere yarın Mardine gideceğim. Mardindeki törende 81 ilden seçilen yılın ebeleri ödüllerini Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlunun elinden alacaklar. Törende Yozgatı ben temsil edeceğim. İnsanlara hizmet etmekten büyük bir zevk alıyorum. Bundan böyle de bu çalışmalarımı sürdüreceğim.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgatta yılın ebesi Keziban Özdemir seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER