Yüksekovada DAKA bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yüksekovada DAKA bilgilendirme toplantısı yapıldı


HAKKARİ (A.A) - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Yüksekovada bilgilendirme toplantısı yaptı.
     DAKA, Bitlis, Hakkari, Muş ve Vanda uygulanacak olan Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Yüksekovada bilgilendirme toplantısı yaptı.
     Şemsettin Onay Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, projenin bölge ekonomisi için önemli olduğunu kaydetti.
     Tikdağ, Ekonomik altyapının güçlendirilmesi çok önemli. Altyapı sayesinde özel sektörün önünü açacağız. Devletin de yapması gereken altyapıyı güçlendirmektir. Altyapı güçlendirildikten sonra yatırımı özel sektöre bırakır ve oluşacak rekabeti dışarıdan izleriz. Bu nedenle bölgesel kalkınma ajanslarının kurulması çok önemli diye konuştu.
     Ardından katılımcılara bilgi veren DAKA Uzmanı Bade Altunel, programın imalat, ticaret ve hizmet sektörlerinde teknik, fiziki ve sosyal altyapılarının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılması ve istihdamın artırılması yoluyla bölgenin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.
     Altunel, program kapsamında toplam 10 milyon 430 bin lira kaynağın Bitlis, Hakkari, Muş ve Vandaki organize sanayi bölge müdürlükleri, küçük sanayi siteleri, sanayici ve işadamları dernekleri, il özel idareleri, belediyeler ve üniversiteler tarafından sunulacak projelere tahsis edileceğini bildirdi.
     Toplantıya, DAKA yetkilileri ve girişimciler katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Yüksekovada DAKA bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER