Yün ve pamuktan yapılan yorganlara talep

Yün ve pamuktan yapılan yorganlara talep artıyor -İnegöldeki yorgancılar, çeyizlik talebin yoğunlaşmasıyla randevu vererek yün yorgan dikiyor


BURSA (A.A) - Kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık, İnegölde yeniden canlanmaya başladı. Yün veya pamuktan yorgan diktirmek isteyenler randevu alarak ürünlerini 1 ayda teslim alabiliyor.
     İnegölde 45 yıldır yorgancılık yapan Erkan Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından devraldığı yorgancılık mesleğini sürdürmeye çalıştığını söyledi.
     Yorgancılığa talebin çok olduğunu ancak eleman sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Genç, Yorgancılar parmakla sayılacak kadar az. Biz 3-5 yıl daha gideriz ondan sonra zannetmiyorum yorgancıların kalacağına. Şu anda İnegölde 2 aile bu sektörü hayatta tutuyor dedi.
     Yün ve pamuktan yapılan yorganlar için randevulu sistemle çalıştıklarını anlatan Genç, şöyle devam etti:
     Yorgana insanların sağlık yönünden işin farkına vardığını sanıyorum. Pamuk ve yünden yapılmış yorganlara talep gösteriyorlar. Yün artık eskisi gibi yün değil. Artık fabrikasyon olduğu için elyaf gibi bir hale geliyor, çok temiz oluyor. En çok çeyiz için yünden yapılan ipekli yorganlar ve basma yorganlara çok talep var. Randevuyla sıra veriyoruz. Vatandaşlar, düğünlerin arttığı yaz aylarında çeyizlik talebin yoğunlaşmasıyla en az bir ay sonra yorganını alabiliyor. Yetiştiremiyoruz. Çünkü diken yok. Bir yorgan 2-3 gün sürüyor.
     Genç, modeline, işçiliğine ve kullanılan malzemesine göre yorganların 35 ile 200 lira arasında değiştiğini vurgulayan Genç, Günde bir tane dikilen yorgan var, iki üç gün süren var. Kazancım ise asgari ücretin biraz üzerinde diye konuştu.
     Yünün stresi ve vücuttaki elektriği aldığını ileri süren Genç, ayrıca, bu tür yorganların diğer malzemelerle yapılanlara göre hastalık yapmadığını söyledi.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yün ve pamuktan yapılan yorganlara talep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER