YURTKUR Genel Müdürü Albayrak:

YURTKUR Genel Müdürü Albayrak: Eskiden öğrenciye ranzalı odalarda kişi başına düşen metrekare 10 iken bugün 22-24 metrekare civarındadır


GİRESUN (A.A) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (YURTKUR) Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Eskiden öğrenciye ranzalı odalarda kişi başına düşen metrekare 10 iken bugün 22-24 metrekare civarındadır dedi.
     Orduda yapımı devam YURTKUR Ordu Lebibe-Engin Karlıbel Yurdundaki incelemelerinin ardından Giresuna gelen Albayrak, Kredi Yurtlar Kurum (KYK) Giresun Yurt Müdürlüğü B Blok Kız Yurdunu ziyaret etti.
     Albayrak, burada bir gazetecinin yurtlarda, kişi sayısı fazla olan odalarda kapasite düşümünün olup olmayacağı yönündeki sorusuna, Modern yurtlar yaparken eski yurtları da iyileştirmeye gidiyoruz. Bu bağlamda 12-13 bin civarında kapasite düşümü yaptık. Çok yoğun olarak kalabalık olan 10-12 kişilik odaları 6-8 kişiye indirdik yanıtını verdi.
     2003 yılından sonra yaptıkları yurtlarda öğrenci başına düşen metrekarenin yüzde 30 daha fazla olduğunu ifade eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ama öğrenci sayısı 138 bin. Bunun nedeni eskiden öğrenciye ranzalı odalarda kişi başına düşen metrekare 10 iken bugün 22-24 metrekare civarındadır. Giresundaki bu yurdu istesek ranza yapar 720 kişilik yapabiliriz. Buna hayır diyoruz. Bizim gencimiz Avrupa gencinden daha güzel yerlerde yaşamalıdır. Bizim gençlerimiz şimdi buzdolabı odaya koyuyoruz. Bu anlayış eskiden var mıydı- 151 projemiz devam ediyor. 1 yılda KYK 1 milyar lira masraf ediyor. Son 10 yılda 138 bin kapasite ilave yaptık. Öğrencinin problemlerini çözen bir anlayış var burada.
    
     -10 yıldır burslar aksamıyor-
    
     Albayrak, 280 lira burs ile öğrenim kredisi verdiklerini ve KYKda kalan bir öğrencinin burs ve kredi alıyorsa kimseye muhtaç olmadan hayatını devam edebileceğini belirtti.
     280 liranın öğrenci için güzel bir para olduğunu dile getiren Albayrak, Keşke imkanlar olsa da daha fazla versek. Hamdolsun 10 yıldır burs kredi ödemelerinde her ayın 7sinde öğrenci burs ve öğrenim kredisini bankadan alıyor. Zaten öğrenciler sabah kahvaltısını devletin verdiği katkıyla, akşam yemeğini de çok az 1-2 lira katarak hayatını devam ediyor. Üniversite gençliği son 10 yıldır sosyal devlet anlayışından payını en büyük alan kitledendir. diye konuştu.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber YURTKUR Genel Müdürü Albayrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER