Yurtta kış

Yurtta kış -389 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Sivasta, İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor


SİVAS (A.A) - Yoğun kış şartlarının yaşandığı Sivasta 389 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
     İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner, Kızılca-Tokuş-Karabalçık grup köy yolunda devam eden karla mücadele çalışmalarını inceledi.
     Güner, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merkez ve 16 ilçeye bağlı yerleşim birimlerinde 106 iş makinesi ve 210 personelle karla mücadele çalışması yürüttüklerini belirterek, Kar yağışı mevsim itibariyle beklediğimizin üzerinde. Sulu yağması sebebiyle zeminde sıkıntılar oluşturuyor. Çalışmalarımızda mesai mefhumu gözetmiyoruz. Özellikle doğum, hastalık gibi olaylarda 112 Acil Servis ekipleriyle koordineli çalışarak 24 saat yollarımızı açık tutmaya gayret ediyoruz diye konuştu.
     Sivasta 389 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildiren Güner, Kar yağışı devam etmezse 2 gün içerisinde bu yolları açarız. Kar yağışı gece tipiye dönüşüyor ve bu durum çalışmalarımızı zorlaştırıyor dedi.
     Sürücülerden kış lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamalarını isteyen İsmail Güner, Hatta mecbur kalınmadıkça karlı ve tipili havalarda vatandaşlarımız yola çıkmasınlar ifadelerini kullandı.
     Bu arada, bölgedeki karla mücadele çalışmalarını görüntülemeye giden basın mensupları, kar kalınlığının yer yer yarım metreyi aştığı yolda yürümekte güçlük çekti.
     Öte yandan, yiyecek bulmak için yerleşim yeri yakınlarına kadar gelen bir yaban domuzu görenlerin dikkatini çekti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER