YYÜde faytonlu ulaşım devri

YYÜde faytonlu ulaşım devri -Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin yerleşkeyi gezmesi için alınan fayton, basın mensuplarına tanıtıldı -Rektör Prof. Dr. Battal: -Öğrencilerimiz faytonla üniversitede nostalji yaşayacak


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerinin yerleşkeyi gezmesi için alınan fayton, basın mensuplarına tanıtıldı.
     YYÜ Rektörü Peyami Battal, rektörlük binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrenciler için farklı bir anlayışı hizmete sokmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Tarım Bakanlığının, yarışlardan çekilen atları belli aşamadan sonra kurumlara dağıttığını anımsatan Battal, kendilerinin de bu kapsamda aldığı 5 atı faytonculuk hizmetinde kullanacağını söyledi.
     Battal, ilk etapta bir faytonla hizmet vermeye başladıklarını bildirerek, ilerleyen günlerde fayton sayısını artıracaklarını ifade etti.
     Öğrencilerimiz faytonla üniversitede nostalji yaşayacak diyen Battal, yerleşkenin büyük olması ve fakülteler arası uzaklık nedeniyle faytonun aktif olarak kullanılacağını kaydetti.
     Faytonun belli bir ücret karşılığında hizmet vereceğini ve elde edilen gelir ile atların bakımının sağlanacağını anlatan Battal, her şeyin en güzelini hak eden öğrencilerini yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     YYÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Atalay Uslu ise Van Gölü sahilinde bulunan üniversitede faytonla gezinti yapmanın öğrenciler ve ziyaretçiler açısından ayrıcalık olacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından Rektör Battal ile öğretim üyesi Uslu, öğrencilerle faytona binerek yerleşkede gezinti yapmanın keyfini yaşadı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜde faytonlu ulaşım devri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER