Zafer Kalkınma Ajansı

Zafer Kalkınma Ajansı -Simav ilçesinde, ajansın iki yeni mali destek programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Merkezi Kütahyada bulunan, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak illerini de kapsayan Zafer Kalkınma Ajansının sosyal kalkınma amaçlı iki yeni mali destek programı, Simav ilçesinde tanıtıldı.
     Kaymakamlık Toplantı Salonundaki bilgilendirme toplantısında konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Halil Yoldaş, TR33 Bölgesi diye nitelenen 4 ilde sürdürebilir ve dengeli sosyal kalkınma ile toplumsal gelişime katkı sağlanmasının amaçlandığını bildirdi.
     İki yeni mali destek programı başvurularının kabulüne, 26 Kasımda başlanacağını belirten Yoldaş, şöyle konuştu:
     Toplam 9 milyon 800 bin lira bütçesi olan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında bedeli 25 bin lira ile 200 bin lira arasındaki projelerde yüzde 90lara varan hibe desteği sağlanacak. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında uygulanacak projelerle TR33 Bölgesinde sosyal yaşam imkanlarının gelişmesi, dezavantajlı gurupların hizmetlere erişimin sağlanması, beşeri ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlanması, kırsal yaşam kalitesinin artmasını hedefleniyor. Sosyal konularda yapılacak küçük ölçekli altyapı projelerinin desteklenmesi de amaçlanıyor. 7 milyon 500 bin lira bütçeli Sosyal Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde ise 100 bin lira ile 500 bin lira arasındaki proje maliyetlerine yüzde 50 oranında hibe desteği verilecek.
     Yoldaş, programlara, kamu kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri ve üniversiteler gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların 25 Ocak 2013 günü mesai bitimine kadar başvurabileceğini sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinin yanı sıra Manisanın Demirci ilçesinden daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Kalkınma Ajansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER