Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezinin temeli

Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezinin temeli atıldı


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesince yapılacak Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Yeşildere Mahallesi 1155 Sokakta yapılacak Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezinin temel atma törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, İl Özel İdaresi Başkanı Cavit Arı, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Evcilmen, törende yaptığı konuşmada 5-6 günde bir proje üretip, bitiren bir belediye olarak 7den 70e herkese hizmet ettiklerini söyledi.
     Muratpaşa Belediyesine başkanlık etmekten gurur duyduğunu dile getiren Evcilmen, toplum, gençlik, eğitim ve engelliler merkezi kurduklarını, diğer yandan kentsel dönüşüm ve restorasyon projeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Bu projeleri kent yaşayanlarına ücretsiz sunmayı hedeflediklerini anlatan Evcilmen, belediye olarak hedeflerinde insanın bulunduğunu vurguladı.
     Zeytinköyün Antalyanın çözüm getirilmesi gereken 4 mahallesinden oluşan bir bölge olduğunu belirten Evcilmen, şöyle konuştu:
     Zeytinköyün makus talihini kaldırıyoruz. Geçtiğimiz süreç içerisinde o günkü koşullara bağlı Yeşildere Mahallesinde 275 kişiye, Kızılarık Mahallesinde ise 325 hak sahibine tapu verdik. Zeytinköy şu anda şantiye alanı gibi. Neredeyse bir asırdır bekleyen Zeytinköy çok değil, 2-2,5 yıl içerisinde modern bir mahalle olarak karşınıza çıkacak.
     Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezinin bölgenin çehresini değiştireceğini inandığını ifade eden Başkan Evcilmen, şöyle devam etti:
     Kültür ve Toplum Merkezimiz 630 bin lira muhammen bedelle 90 gün içerisinde bitecek. Büyük bir ihtimalle gelecek yılın ocak ayının ilk haftasında burasının açılışı gerçekleştireceğiz. Serbest zamanı çok olan vatandaşlarımız burada farklı branşlarda eğitim alarak aile bütçelerine katkı sağlayabilir. Zeytinköy artık mutlu insanların mahallesi olacak. Yakında buraya sık sık açılışlara geleceğiz.
     Konuşmanın ardından Evcilmen ile diğer ilgililer harç butonuna basarak merkezin temelini attı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Zeytinköy Kültür ve Toplum Merkezinin temeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER