Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Davanın 57. duruşması başladı -Mahkemenin Siyah ve Beyaz Kuvvetlere ilişkin bilgi istediği Özel Kuvvetler Komutanlığının yazıya ilişkin cevabı göndereceği belirtildi (Fot


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 57. duruşması başladı.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklarla avukatları ve müdahil avukatlar ile öldürülen Alman uyruklu Tilmann Echart Geskenin eşi Susanne Geske katıldı.
     Duruşmada, tutuklu sanıklardan Emre Günaydın, görüş günü olması dolayısıyla mahkemeden izin istedi. Mahkeme heyeti, Günaydına duruşmadan ayrılması için izin verdi. Günaydın, tutuklu bulunduğu cezaevine götürüldü.
     Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Genelkurmay Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığından iddianamede adı geçen Beyaz ve Siyah Kuvvetlerin varlığına ilişkin bilgi ve belgeler istediklerini, Özel Kuvvetler Komutanlığının mahkemelerini arayarak talebe cevap verileceğini söylediğini aktardı. Kısa, ancak ellerine henüz gelmiş yazılı bir cevap bulunmadığını dile getirdi.
     Mahkemede daha sonra tutuklu sanık İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abatın savunmasına geçildi. Abat, iddianameyi hazırlayan savcı İsmail Aksoyun ivedi bir şekilde soruşturmadan alınmasını talep etti. Abat, Aksoyun dosyadan anlamadığını ve buna vakıf olmadığını ileri sürdü.
     İlahiyatçı olduğunu hatırlatan Abat, Misyonerlikle ilgili çalıştığım için İnönü Meydanında assalar dönüp arkama bakmam dedi.
     1980-1994 yıllarına ilişkin bazı gazetelerde misyonerlikle ilgili haberleri okuyup küpürlerini mahkemeye sunan Abat, Darbeyi yapan misyonerler, 12 Eylülü yapan misyonerler. Generaller niye yargılanıyor- Misyonerler yaptırmış bunu ifadelerini kullandı.
     Dava üzerinde oynandığını, genetiğinin değiştirildiğini savunan Abat, gazetelerin arşivlerinde yer alan pek çok ifadenin davanın tanığı ve sanığı İlker Çınarın ifadeleriyle örtüştüğünü öne sürdü. Abat, İlker Çınar, manipülasyon yapıyor, bunları kanıtlamaya çalışıyor. Çınarın her söylediğinin belgesi, kaynağı var. Çınar ekonomik durumu manipüle edilerek bu ifadeleri vermiştir diye konuştu.
     Ruhi Abat, cinayetlere ilişkin önceden hiçbir bilgisinin olmadığını savunarak, Şu çocukların cinayetleri işleyeceklerinden zerre kadar bilgim olsaydı, kesinlikle önler, gerekirse kendimi feda ederdim. Cinayetlerde zerre kadar parmağım varsa ölümüm en az maktullerinki kadar kötü olsun dedi.
     Fatih Hilmioğlunun İnönü Üniversitesi Rektörlüğü döneminde İlahiyat Fakültesine öğrenci alınmadığını ifade eden Abat, Hilmioğlu bizim üniversiteden kökümüzü kazıyor, benim doktoramı engelliyor. Adamla ben aynı davada yargılanıyoruz dedi.
     Mahkeme, verilen aranın ardından devam edecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER