Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Mahkeme Başkanı Kısa: Anayasa ve yasalara uygun yargıma yapıyoruz. Şunun bunun adamı iddialarını hakaret olarak kabul ediyoruz


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin görülen davanın 58. duruşmasında tutuklu sanık İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunmasını tamamladı.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hayrettin Kısanın sorularını yanıtlayan Abat, jandarmanın haber elemanı olmadığını ve hiçbir şekilde, hiçbir isim altında para almadığını iddia etti.
     Abat, Mahkeme Heyeti Başkanı Kısanın, Sen İlahiyat Fakültesinde hadis alanında çalışıyorsun. Yani akademik kürsün bu. Ancak yaptığın misyonerlik çalışmalarının alanınla hiçbir ilgisi yok. Jandarmayla bu kadar teşvik-i mesainin nedeni nedir- sorusu üzerine, çalışmalarının tamamını ilahiyatçı kimliği nedeniyle yaptığını söyledi.
     Jandarmayla yakın olmasının nedenini o dönemle değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Abat, O zaman bu ülkede TSKya güven yüzde 90lar civarındaydı. Dönemin rektörü de askerden başkasını takmazdı. Jandarmayla ilk temasım bu dönemde ve fakültenin varlığını sağlamak için olmuştu şeklinde konuştu.
     Jandarma personeli ve İlker Çınarla yapılan görüşmeleri kendisinin kayıt altına aldığını belirten Abat, JİTEMi bilmediğini savundu.
     Abatın soruları yanıtladığı sırada söz almadan konuşmaya başlayan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, mahkeme heyetine hitaben, Yasa dışı çalışıyorsunuz diye bağırdı.
     Mahkeme Başkanı Kısanın söz almadan konuşmaması yönünde uyardığı Aral, mahkeme başkanına yönelik, Fetullahçı olduğunuzu bu kadar da belli etmeyin dedi. Mahkeme Başkanı Kısa da bunun üzerine, duruşma salonunda görevli jandarma ekiplerine, Aralı duruşma salonundan çıkartılması talimatını verdi.
     Kısa, Aralın, iki kez hakarette bulunduğu için hakkında suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.
     Daha sonra ara karar öncesi Aralı yeniden mahkeme salonuna alan Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Anayasa ve yasalara uygun yargılama yapıyoruz. Şunun bunun adamı iddialarını hakaret olarak kabul ediyoruz dedi.
     Aral da bunun üzerine, Ben Ruhi Abata yönelttiğiniz sorulara sinirlendim. Madem bir örgütüz, Abatın savunması sırasında rencide edilmesine dayanamadım diye konuştu.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ruhi Abatın çapraz sorgusuna yarın devam edilmesine karar vererek, bugünkü oturuma son verdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER