Zonguldak Çevre Koruma Derneği Üyesi Karakulak:

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Üyesi Karakulak: -Ülkemiz son 30 yıldır giderek artan bir şekilde plansız ve kontrolsüz sanayileşmenin yanı sıra kirli teknoloji transferine hedef oldu


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Çevre Koruma Derneği Üyesi Leyla Karakulak, Ülkemiz son 30 yıldır giderek artan bir şekilde plansız ve kontrolsüz sanayileşmenin yanı sıra kirli teknoloji transferine hedef oldu dedi.
     Karakulak, düzenlediği basın toplantısında, kontrolsüz sanayi yatırımları ve tarımdaki yanlış uygulamalarla temiz su kaynaklarının kirletildiğini iddia etti.
     Plansız sanayileşmenin çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini ileri süren Karakulak, şöyle konuştu:
     Ülkemiz son 30 yıldır giderek artan bir şekilde plansız ve kontrolsüz sanayileşmenin yanı sıra kirli teknoloji transferine hedef oldu. Bunlar nükleer santraller, fosil yakıtlara dayalı termik santraller, çimento ve demir çelik sanayi gibi yatırımlardır. Sözde gelişmiş batı ülkeleri bu tür teknolojileri kendi ülkelerinde kullanmamakta ve bunları ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelere göndermektedir. Enerji üretim şirketleri özellikle Doğu Karadeniz ve Artvin derelerini yağmalamaktadır.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Zonguldak Çevre Koruma Derneği Üyesi Karakulak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER