Yerlerine imza atıldığı için oy kullanamadılar

Yerlerine imza atıldığı için oy kullanamadılar

Üsküdar'de sandıkların kapanmasına kısa süre kala gelen Asaroğlu çifti, yerine başkasının imza attığı için oy kullanamadı. İmzaların üste ve alttaki kutucukların da boş olmadığını ifade eden Muhammer Asaroğlu, "Kaydırma yok. Kaydırma olsaydı üste ve altta boşluk olurdu. Muhtemelen birileri benim yerime oy kullandı." dedi.

Oy kullanmak için Üsküdar Selami Ali Ortaokulu'na gelen Muhammer ve Suna Asaroğlu, 1186 numaralı sandığa gitti. Oy kullanmak için kimliklerini veren çift, yerlerine imza atıldığını gördü. Yaşananlar üzerine duruma itiraz eden Muhammer Asaroğlu, yerine imza atılması ve oy kullanamamasıyla ilgili tutanak tutturdu.

Saat 16.20'de sandığa geldiğini ve kimlikleri verdiğini aktaran Muhammer Asaroğlu, "Bizim yerimize başkasının imza attığını söylediler. Biz bugün oy kullanamadık. Duyarlı kalınmadı, biz herhangi şekilde imza sirkülasyonuna da baktık. Bizim imzamız olmadığı anlaşıldı. Takribinde oradaki yetkili kişiler bizim oy kullanamayacağımızı söyledi. Biz demokratik hakkımızı kullanamadık. Sandık görevlisinin göz ardı etmesi veya ikinci bir şüphe olarak başkasının benim yerime oy kullanmasıdır." diye konuştu.

Kaydırma olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Saraoğlu, "Kaydırma söz konusu değil. Hiçbir kaydırma yok. Benim ve eşimin adında imza vardı. Acaba sandıktaki görevliler mi oy kullandı. Benim geldiğim saat 16.20'ydi. Muhtemelen aklımdaki şeyde birileri benim yerime oy kullandı diye düşünüyorum. Kaydırma olsaydı üste ve altta boşluk olurdu. Kaydırma yok yani." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yerlerine imza atıldığı için oy kullanamadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER