Yolsuzluğu soruşturan polislere yeni operasyon


İranlı Reza Zarrab ve bakan çocuklarının aralarında bulunduğu yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren emniyet mensuplarına yönelik yeni bir operasyon yapıldı. 'Reza'ya darbe yapan büronun amiriyim' diyen Başkomiser Mehmet Akif Üner de gözaltına alındı.

İstanbul merkezli olmak üzere 13 ilde sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarının sağlık kontrolleri devam ediyor. Gözaltına alınan emniyet mensupları, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında bazı bürokratların da bulunduğu öğrenildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan ve aralarında kadın emniyet mensuplarının da bulunduğu gözaltına alınanlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

'REZA'YA DARBE YAPAN BÜRONUN AMİRİYİM' DİYEN BAŞKOMİSER DE GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında; Türkiye'yi sarsan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın yardımcısı Yasin Topçu da yer alıyor. Ayrıca; daha önce gözaltına alındığında 'Reza'ya darbe yapan büronun amiriyim' diyen eski Başkomiser Mehmet Akif Üner de tekrar gözaltına alındı. Topçu ve Üner, 22 Temmuz 2014'te gerçekleştirilen sahur operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Yakub Saygılı ise tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.


CİHAN
<< Önceki Haber Yolsuzluğu soruşturan polislere yeni operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER