Zehirlenen işçileri taşıyan sağlık görevlileri de zehirlendi


Tuzla'da, temizlik yapmak için fabrika kazanına giren 5 işçi kimyasal madde nedeniyle zehirlendi. İşçileri hastaneye kaldıran sağlık görevlileri de işçilerin üzerinden sızan koku yüzünden hastanelik oldu. Tedavi altına alınan 2 işçinin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Tuzla Organize Deri Sanayii'nde gübre üretimi yapan bir fabrikada çalışan 2 işçi, temizlik için kazan olarak bilinen bölüme girdi. İçerideki kimyasal sızıntıdan fenalaşan işçilerin yardımına koşan 3 işçi daha zehirlendi. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı. Kazandan çıkarılan işçilere ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra zehirlenen 5 işçi iki ayrı ambulansla Tuzla Devlet Hastanesi ve Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, işçileri hastaneye taşıyan ambulanstaki sağlıkçılardan Nihal Gülsever ve Mehmet Uraslı da işçilerin üzerinden sirayet eden kimyasal nedeniyle fenalaştı. Sağlık görevlileri de daha sonra hastaneye götürüldü. Tuzla Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletilen sağlık görevlileri ile durumu ağır olan işçiler Serkan Can ve Arda Kıran UMKE'nin özel ambulansıyla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, İşçilerin ambulansa alınması sırasında sedye krizi yaşandı. Sedyenin ayakları açılmayınca görevli personel zor anlar yaşadı. Kimyasal madde nedeniyle hastane personeline maske dağıtıldı. Hastanenin acil servisi kapatıldı, bir süre içeri hasta alınmadı.


CİHAN
<< Önceki Haber Zehirlenen işçileri taşıyan sağlık görevlileri de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER