DSP'li Çakmak:Hayalci değil, reel politikalara ihtiyacımız var


DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, uçak düşmesi ile başlayan Türkiye-Rusya gerginliğinin 'diplomasinin' tüm nezaket kuralları işletilerek 2016 sezonu öncesi çözüme kavuşturulmasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Türkiye ile Rusya arasında artan gerginliğin turizmcileri tedirgin ettiğini belirten Çakmak, Antalya bölgesinde turizm sektöründen 57 iş kolunun ekmek yediğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Bu sene Rus turist eksikliğinin turizm gelirlerinde Avrupalı turistlere fiyat indiriminden yüzde 25'e varan turizm geliri düşüklüğü olduğuna dikkat çeken DSP Manavgat İlçe Başkanı, ülke yönetiminde hayalci, hamasi nutuklara bağlı gün belirleme ile denge hesabı yapılmadan siyasi hamle yapmaya yerin olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin kendi menfaatlerini korumada rasyonel, ayakları sağlam basan ve akılcı bir dış politikaya ihtiyacının olduğunu belirten Ahmet Çakmak, "Rusya turizmde ve ticarette ülkemiz için çok büyük pazar. İktidarın, komşularımızla sıfır sorun politikası maalesef 5 yıl içinde sırf soruna dönüştü. Ülkemizin reel politikalara ihtiyacı var. Rusya ile gerginliğin kısa sürede çözülmesi lazım. Özellikle bu sorun şubat ayına kadar çözülmesi gerekir. Şubat ayına kadar çözülmezse turizmi için 2015 yılı nasıl kayıp bir yıl olduysa 2016'da olabilir. Onun için diplomaside bütün şartlar zorlanarak bu krizin aşılması gerekir. " diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak:Hayalci değil, reel politikalara ihtiyacımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER