Zihinsel engelli gençler el becerilerini geliştiriyor


Çankaya Belediyesi ve Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği işbirliği ile çalışan Ç'engel Atölye İş Merkezi, zihinsel engelli öğrencilerine el becerileri kazandırmaya devam ediyor.

Çankaya Belediyesi'nin Maltepe Yerleşkesi'nde yer alan atölyedeki öğrencilerine özgür bir eğitim verdiklerini belirten Bozkurt, "Onların özgüvenlerinin gelişmesi sosyal yaşamın içinde olabilmeleri, iletişim kurabilmeleri için de çok önemli. Sanırım başarılı oluyoruz ki, bir gün ziyaretimize gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e öğrencilerimizin ilk sorusu, muhtemelen soy isminden de etkilendikleri için, 'Başkanım sizi taş boyayabiliyor musunuz?' olmuştu." diye konuştu.

Seramik ve keçe eşyalar, takılar, resimler yapılan, taş boyanan atölyenin eğitmenlerinden Özge Bozkurt, "Bir yıl gibi bir süre içinde, öğrencilerimizin özgüven gelişimi gözle görülür bir şekilde artıyor. Başlangıçta ilk kez karşılaştıkları insanlarla iletişimleri çok kolay olmasa da yavaş yavaş bu sorunu aşabiliyorlar." dedi.

Zihinsel engelli bireyleri sosyal yaşamın içinde tutmak üzere çalışan Ç'engel Atölye öğrencilerinden Tuğçe Çelik ise yaptığı takı ve çantaların beğenilmesinin sevincini yaşıyor. Daha önce Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi'nde düzenlenen ahşap oyuncak atölyelerine de katılmış olan Çelik, geliştirdiği el becerilerine yenilerini ekliyor. Atölyeye 9 yıldır devam eden 81 doğumlu Yiğit Ulcay da, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı burada öğrendiğini anlatarak, en çok çalışmalarının sergilenmesinden zevk aldığını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Zihinsel engelli gençler el becerilerini geliştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER