150 yıllık Yargıtay tarihinde bir ilk: Dengeler değişti, başkanın listesi kaybetti

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu seçimlerinde 8 turluk maraton tamamlandı. Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’in desteklediği listeden yalnızca bir isim kurula girerken 7 üyeliği bağımsız adaylar kazandı.
Yargıtay’da 2 Temmuz’da başlayan Birinci Başkanlık Kurulu seçimleri sonuçlandı. Seçimin en dikkat çeken sonucu, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’in desteklediği ana listenin büyük ölçüde kurul dışında kalması oldu.
Son.tv’nin haberine göre Kerkez’in desteklediği listeden yalnızca 11. Hukuk Dairesi Başkanı Orhan Sekmen seçilmeyi başardı. Kurulun kalan 7 üyeliğini ise bağımsız olarak yarışan adaylar kazandı.
YARGITAY SEÇİMLERİ 8 TURDA TAMAMLANDI
Birinci Başkanlık Kurulu için yapılan seçimler 8 tur sürdü. Turların ardından ortaya çıkan sonuçta bağımsız adaylar kurulda belirgin çoğunluk sağladı.
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’in desteklediği listeden Orhan Sekmen dışında başka bir aday kurula giremedi.
Bağımsız adaylar arasından 9. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş, 5. Hukuk Dairesi Üyesi Mehmet Boran ve 7. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Erol seçildi.
3. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Kurtaran ile Yaşar Şimşek de kurulda yer aldı. Erdoğan İshakoğlu ve Şerafettin Saka da seçim sonucunda Birinci Başkanlık Kurulu üyeleri arasına girdi.
KERKEZ’İN LİSTESİNDEN TEK İSİM SEÇİLDİ
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’in desteklediği listeden seçilen tek isim 11. Hukuk Dairesi Başkanı Orhan Sekmen oldu.
Böylece 8 üyeli Birinci Başkanlık Kurulu’nun 7 sandalyesini bağımsız adaylar kazanırken Kerkez’in desteklediği listeden yalnızca bir aday kurulda yer alabildi.
Seçimlerin tamamlanmasıyla Birinci Başkanlık Kurulu’nun yeni dönem üyeleri de netleşti. Kurulda Orhan Sekmen, Seracettin Göktaş, Mehmet Boran, Mustafa Erol, Mustafa Kurtaran, Yaşar Şimşek, Erdoğan İshakoğlu ve Şerafettin Saka görev yapacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

Cepte Nakit Bitti: Kart Sayısı 478 Milyona, Harcam...

Borsa İstanbul’daki Çöküş Yargıya Taşınıyor: YRP L...

Kadir İnanır’ın Vasiyet Davasında Tebligat Engeli:...

YENİ Parti'de İsim Krizi Masada: "Aleyhte Karar Çı...

Tom Barrack Duyurdu: Erdoğan ve Trump BM Genel Kur...







