AKP’den 30 ülkeye 30 hakim ataması

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 25 2025
AKP'nin 30 ülkeye 30 hakim atadığı ve atanan hakimlere hem 7 bin Euro maaş hem de Türkiye’deki maaşlarının verildiği iddia edildi.
AKP’nin Malta dahil yurt dışında 30 ülkeye 30 hakim atadığı, bu kişilerin 7 bin euroya varan maaşlarının yanı sıra Türkiye’deki görevlerinden verilen maaşlarını da aynı zamanda aldığı aktarıldı.

Sözcü gazetesinden Nuray Babacan konuya ilişkin yazısında, “İktidarın partisinin kamuda kadrolaşmak için geliştirdiği, istisna kadroları kullanım biçiminin suyu çıktı. Artık o kadar ileri örnekler anlatılıyor ki; ‘Bu kadarı da olmaz” diyenler yine AKP’li. Hatta hiç ihtiyaç yokken, Malta’ya hakim görevlendirdiğimizi biliyor musunuz?” diyerek şu bilgileri verdi:

“AKP’nin iktidara geldiği ilk yıllarda oluşturduğu istisnai kadrolar; “kamudaki sınav süreçlerine bağlı kalmaksınız ataması yapılabilen personellerdir. Bu statüye atama yapılabilmesi için bahsi geçen kanunda öngörülen genel şartların taşınması yeterlidir” diye tanımlandı.

Kadrolaşma ve ayrımcılık olarak eleştirilen bu düzenleme, AKP yönetimi tarafından, “Göreve gelen her siyasi kendi ekibiyle çalışmak ister. Bu kadrolar sadece yazı işleri müdürü, özel kalem gibi özel alanlarda kullanılacak” diye savunulsa da şimdi kara deliğe dönüşmüş durumda.

CANI SIKILAN EŞİNE SARAYDAN İŞ İSTEMİŞ

Daha önce de birkaç kez değindiğimiz bu ayrıcalıklı kadrolar, o kadar yaygın hale geldi ki AKP’lileri bile çileden çıkartmaya başladı. Yaş, eğitim, meslek, liyakat, ehliyet gibi hiçbir kıstas aramadan alım yapılabildiği, bu kişilerin ilk alındığı kadroları basamak gibi kullandığı, daha yüksek maaş verilen başka bir kadroya geçmelerinin iki hafta bile sürmediğini anlatılıyor.

Sık sık haber yapılan bu çarpık sistemde, ‘temizlikçi kadrosundan özel kalem müdürlüğüne’, ‘kişiyi tarif ederek kadro açma’ gibi çok fazla örnek aktarıldı. Bizim anlatacaklarımız ise bunların en uç noktası;

Evde canı sıkılan karısına iş arayan eski AKP milletvekili, gittiği bakanlıklardaki arkadaşlarından geçit bulamayınca, cumhurbaşkanlığını devreye sokuyor. Saray kadrosu üzerinden aynı talep yeniden gelince küçük bir tartışma yaşanıyor. Eski v

Bu haberler de ilginizi çekebilir