TBMM’de güvenlik kontrolü polemiği: Gazetecilere ‘çıplak arama’ iddiası

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, geçtiğimiz hafta grup toplantılarını takip etmek üzere Meclis’e girmek isteyen kadın gazetecilerin çıplak aramaya maruz kaldığını ileri sürdü:
“Geçtiğimiz hafta burada, Meclis çatısı altında bir başka baskı yaşandı. Grup toplantılarını takip etmek üzere Meclis’e girmek isteyen kadın gazetecilere kapıda çıplak aramaya varacak bir girişimde bulunuldu. Bu korkunç bir şeydir. İnsan onurunu zedeleyen bu davranış hakkında gerekli inceleme, Meclis Başkanlığı tarafından acilen başlatılmalıdır.”
TBMM Başkanlığı’ndan konuya dair açıklama yayımlandı ve bu iddia yalanlandı. Açıklamada, TBMM Güvenlik Yönetmeliğinin 8’inci maddesi hükmü gereğince ziyaretçilerin güvenlik uygulamasına tabi tutulduğu belirtildi, “Bu uygulama asla “çıplak arama” veya “buna yaklaşan” bir eylem içermemekte, ziyaretçiye ve kişiye göre farklılık arz etmemektedir” denildi.
Açıklamada şöyle denildi:
“Anılan Yönetmeliğin 10’uncu maddesi gereğince Parlamento Muhabiri olmayan basın mensupları ise Geçici Basın Kartı verilerek ve ziyaretçi kabul salonuna yönlendirilmeden, dedektörden geçirilerek yerleşkeye kabul edilmektedir. Güvenlik prosedürü mezkur yönetmeliğin kabul edildiği 2012 yılından bu yana aynı şekilde uygulanmakta olup 23.06.2026 tarihli DEM Parti Grup Toplantısında dile getirilen iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU

196 akademisyenden öğretmenlere destek: ‘Bu şiddet...

Özgür Özel’den yeni yol haritası: “Yerimiz halkın ...

AYM, tartışmalı trafik cezalarını gündemine aldı

Bir devrin sonu! Efsane FED Başkanı Alan Greenspan...

Havada Stuttgart'tan Gaziantep'e uzanan gerilim!






