Almanya'dan gönüllü ayrılanlar, sınır dışı edilenlerden daha fazla

Almanya'ya iltica talep edenlerin sayısı gerilerken, bu talepleri kabul edilmediği için sınır dışı edilenlerin sayısı da geriledi. Bununla birlikte ülkelerine gönüllü olarak dönenlerin sayısı ise arttı.
DW Türkçe'nin haberine göre Alman hükümetinin, Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıta göre bu yılın ilk altı ayında Almanya'dan 17 bin 892 yabancı kendi istekleriyle ülkeden ayrıldı. Alman hükümetinin, iltica talepleri kabul edilmeyenlerin gönüllü olarak ülkeden ayrılmaları için sağladığı mali teşvik teşviklerden yararlananların sayısı ise 9 bin 276'da kaldı.
Sınır dışı edilenleri sayısı geriledi
Gönüllü olarak Almanya'dan ayrılanların sayısı artarken, polis eşliğinde ülkeden sınır dışı edilenlerin sayısı ise geriliyor.
Hükümet, bu yılın ilk altı ayında 9 bin 663 kişinin zorla sınır dışı edildiğini bildirdi. Bu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla sınır dışı edilenlerin sayısının yüzde 18,2 oranında gerilediği anlamına geliyor.
Bu düşüşte farklı nedenlerin rolü bulunuyor. 2025'in başından bu yana Almanya'nın düzensiz göç politikalarını sertleştirmesi ve ülke sınırlarında başlattığı denetimleri belli aralıklarla uzatması iltica başvurusunda bulunanların sayısında gerilemeye yol açtı.
Pilotlar sınır dışı uçuşlarını yapmak istemiyor
Sınır dışı edilenlerin sayısının azalmasında, bu kişilerin ülkesine dönüşünü sağlayacak uçakların pilotların tutumunun da etkili olduğu aktarıldı.
Tarifeli uçaklarda sınır dışı edilecek kişileri taşımayı reddeden pilotların sayısının arttığı, pilotların bu tutumunda güvenlik endişesinin etkili olduğu belirtiliyor.
2025 yılında toplam 514 kez pilotların sınır dışı edilecek kişileri uçağa kabul etmediği, bu yılın ilk altı ayında ise bunun şimdiden 280 kez yaşandığı aktarıldı.
Ayrıca iltica başvurusu reddedildiği için ülkeden ayrılmak zorunda olan kişilerin bir bölümü sınır dışı edilmek istense de kimi zaman adreslerinde bulunamıyor.
259 bin kişi Almanya'dan ayrılmak zorunda
Alman hükümetinin paylaştığı bilgilere göre, 2026 ortasında Almanya'da yasal olarak bulunma hakkı bulunmadığı için ayrılmak zorunda olan kişi sayısı 259 bin oldu.
Almanya'dan ayrılmak zorunda olanların yüzde 60'ını iltica talepleri reddedilenler oluşturuyor. Geri kalanı ise çalışmak için Almanya'ya gelmiş ancak işsiz kaldığı için vizesini kaybeden ya da turist veya öğrenci olarak gelip zamanında ülkesine dönmemiş kişiler oluşturuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

Silivri'de Gece Yarısı Duruşma İsyanı: "50 Kişiye ...

DİSK-AR Raporu Açıklandı: İşsizlik Fonu’nda Patron...

Karadeniz’den Kıyıya Vurdu! Mühimmat Yüklü İHA İst...

Silivri’de "Dürbünlü" Duruşma Takibi! TGC Muhalif ...

Daron Acemoğlu - The Economist Savaşında Son Raund...






