Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul tutuklandı

Furkan Hareketi’ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan hareketin lideri Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul tutuklandı. Alparslan Kuytul, Kürkçüler Ceza İnfaz Kurumuna götürülürken Semra Kuytul’un da ilk olarak aynı cezaevine sevk edileceği bildirildi.
Furkan Hareketi’ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul, emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adliyesine sevk edildi.
Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan Alparslan ve Semra Kuytul hakkında tutuklama kararı verildi.
Furkan Hareketi, kararı “hukuksuz” olarak nitelendirirken yargının “talimatla hareket ettiğini” savundu.
KÜRKÇÜLER CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ
Adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Alparslan Kuytul, Adana’daki Kürkçüler Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü. Semra Kuytul’un da ilk olarak aynı ceza infaz kurumuna sevk edileceği öğrenildi.
Cezaevi önünde toplanan Furkan Hareketi mensupları, Alparslan Kuytul’u taşıyan aracı tekbirlerle karşıladı. Paylaşılan görüntülerde kalabalığın, "Lanet olsun böyle adalete" sloganı attığı ve Kuytul’un da cezaevi aracının içerisinden gruba tekbirle karşılık verdiği görüldü.
MAHKEMEDE “DOSYAYI KAPATMA” İDDİASI
Alparslan Kuytul’un hâkimlikteki savunmasında, gözaltında bulunduğu sırada kendisine dikkat çeken bir teklifte bulunulduğunu öne sürdüğü belirtildi.
Furkan News’in aktardığına göre Kuytul, emniyetteyken bir avukatın kendisine, “Ders yapın, tefsir ve konferans yapın; yalnız soru-cevap kısmı olmasa olmaz mı?” dediğini iddia etti.
Soru-cevap programlarından vazgeçmesi hâlinde gözaltıların sona erdirilebileceğinin ve dosyanın kapatılacağının kendisine iletildiğini savunan Kuytul, teklifi kabul etmediğini söyledi.
Kuytul’un savunmasında, “Ben bunu reddettim. O yüzden şu anda buradayım. Ben bu teklifi kabul etseydim dosyayı örtbas edeceklerdi” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
İddiaya konu olan avukatın kimliği ve teklifi kimin adına yaptığı konusunda açıklama yapılmadı. Yetkili makamlardan da Kuytul’un iddiasına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

Süleyman Efendi Cemaatine ikinci dalga operasyon: ...

Gelecek Partisi’nden fesih kararı: Türkiye'nin iht...

İki kez dünya şampiyonu olan Güney Afrikalı boksör...

Türkiye'yi heyecanlandıran 'helikapter düştü' ihba...

Yeni ittifak mı geliyor: 5 parti lideri bir araya ...







