Erdoğan'dan Şimşek'e seçim talimatı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 19 2024
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine zam oranının yüzde 5 artışla yüzde 42,6'ya yükselttiklerini açıkladı. Ancak yapılan ek zam hiç kimseyi memnun etmedi. Erdoğan'ın ise 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını” istediğini Şimşek'e ilettiği iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden ise iddialara ilişkin açıklama yapıldı.
Kabine toplantısının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ek zam oranını açıkladı.
Aralık ayı enflasyonu ile emekliye zam oranının yüzde 37,57 olarak netleştiğini anımsatan Erdoğan, yüzde 5 artışla yüzde 42,6'ya yükselttiklerini söyledi.
Ayrıca emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Emekli maaşlarına yapılan ek zam hiç kimseyi memnun etmedi.
KESENİN AĞZINI AÇ TALİMATI
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan da Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki zam pazarlıkları yapıldığını iddia etti.
Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen AKP, kesenin ağzını açmayı planlıyor. Fakat Bakan Şimşek'in ekibi iktidar partisiyle aynı düşünmüyor.
Erdoğan'ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını” istediğini Şimşek'e ilettiği belirtiliyor.
Nuray Babacanın haberinin ilgili kısımları şöyle:
"Ankara gündemine dönersek, emekli maaşlarına yapılan ek zam hiç kimseyi memnun etmedi. AKP içinde ’en az yüzde 45 olmalı’ diyenler de dahil. Bütçe açığının büyüklüğünü gösteren rakamların bir gün önce açıklanması ek zammın ‘sınırlı kalacağının’ habercisi oldu. Yüzde 5’lik artış, Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın alternatifli önerilerinin ortalaması bulunarak kararlaştırıldı.
KESENİN AĞZINI AÇ TALİMATI
Sorun sadece emeklilere ek zamla bitmiyor. Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamalar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








