Esenler Belediyesi'nden 'Banker Kasım'a 53 Milyon Liralık Adrese Teslim İhale

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 27 2026
Paylaş
X Post
AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi’nin bir ihalesi daha “Banker Kasım” olarak bilinen eski AKP İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’a gitti. Belediye, Albayrak’ın şirketine yaklaşık 53 milyon TL ödeyecek.
Esenler Belediyesi'nden 'Banker Kasım'a 53 Milyon Liralık Adrese Teslim İhale

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi 20 Temmuz’da “Esenler Genelinde Yol, Meydan Ve Kamu Hizmet Alanlarında Aydınlatma Yapılması İşi” adı altında bir ihale düzenledi. 12 Ağustos’ta Birlik Elektrik İnşaat Şirketi ile belediye arasında 52 milyon 791 bin TL’lik sözleşme imzalandığı açıklandı. Birlik Elektrik İnşaat Şirketi’nin sahibi ise Banker Kasım olarak tanınan eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak. Albayrak’ın şirketi kamu kurumlarından 50’den fazla ihale aldı. Kamu İhale Kurumu’ndaki (KİK) kayıtlara göre de bu ihalelerin toplam bedeli 254 milyon TL’yi aştı.

BİR AKP’Lİ DAHA ALMIŞTI

Öte yandan Esenler Belediyesi’nin milyonlarca liralık ihalesini eski Gençlik Kolları Başkanı Hacı Ahmet Kılıç’ın aldığı ortaya çıkmıştı. Esenler Belediyesi “2026 Yılı Kütüphane Hizmetlerine Yönelik, Kitap Alımı, İkram Alımları, Seminer, Söyleşi, Çalıştay, Organizasyonlar, Yeni Nesil Kütüphane Teknolojisine Yönelik Uygulamalar, Kitap Basımı ve Benzeri Hizmet Alım İşi” adı altında geniş kapsamlı bir ihale düzenledi. İhaleyi 14 milyon 600 bin TL teklif veren Hacı Ahmet Kılıç’ın aldığı, 23 Şubat tarihinde sözleşme imzalandığı açıklandı. İhaleyi alan Hacı Ahmet Kılıç’ın aynı zamanda eski AKP Esenler Gençlik Kolları Başkanı olduğu öğrenilirken ihalenin detayları da dikkat çekti. Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanan ihale bilgilerine göre, ihale dosyasını yedi kişi aldı. Ancak sadece iki kişinin katıldığı ihalede tek geçerli teklifi Hacı Ahmet Kılıç’ın verdiği açıklandı.

SAYIŞTAY DENETLEMİYOR

Sayıştay, AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi’ni 2021 yılından bu yana denetlemiyor. Belediye Meclisi tarafından kurulan Denetim Komisyonu’nun denetim görevini yapmasının engellendiği belirtilmişti. Denetim Komisyonu Üyesi Meclis Üyesi Arzu Yazan, bir ihale dosyasının bile kendisine sunulmadığını iddia etmişti.