'Eşimden telekulak skandalı nedeniyle intikam aldılar ve hapiste öldürdüler'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 10 2025
Ankara’da Hizmet Hareketi'ne yönelik hukuksuz soruşturmalar kapsamında 22 Mayıs 2018’de gözaltına alınan ve 40 gün sonra Sincan Cezaevinde hücrede ölü bulunan KHK’lı emniyet mensubu Zeki Güven‘in (48) eşi, KHK’lı hakim Sevda Güven, şüpheli bir şekilde vefat eden eşiyle ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.
Zeki Güven’in meslektaşları tarafından kurulan Güvenpark adlı Youtube kanalına konuk olan Sevda Güven, eşinin 2002 yılında Ankara’da patlak veren “Telekulak skandalı” nedeniyle öldürüldüğünü söyledi.
TR724'te yer alan habere göre Güven, “Eşim iki yıl Ankara istihbarat Şube Müdürlüğü yaptı. O birimde yardımcı olarak uzun süre çalıştı ama müdür olarak uzun bir süre görev yapmadı. Çok daha uzun süre istihbarat şube müdürlüğü yapmış isimler var. Ben eşime karşı bu kinlerinin, husumetin geçmişe dayandığını düşünüyorum. Eşim İstihbarat Şube’ye ilk başladığında Telekulak skandalı patlak vermişti. O davalar görülürken eşim bu kişilere karşı tanık olarak ifade vermişti ve şubede olup bitenleri tüm açıklığıyla anlatmıştı. Bu çetenin kendisine karşı bir kini garezi olduğunu düşünüyorum. Başka bir sebebi olduğunu düşünmüyorum. Malum siyasi iktidar, bütün suça bulaşmış polisleri göreve getirdi bu süreçte ve onları sopa olarak kullandı. Onlar da intikamlarını aldılar.” dedi.
1992’de polis akademisinden birincilikle mezun olan Zeki Güven, 2001’deki Hizbullah operasyonlarını yöneten isimlerden biriydi. 2002 yılındaki telekulak skandalını da ihbar eden polis şefiydi. Telekulak skandalında yargılanan ve daha sonra Rahşan Affı ile tahliye edilen emniyet mensupları Osman Ak, Mahmut Çorumlu Mehmet Aslan’ın 15 Temmuz’dan sonra farklı illere emniyet müdürü olarak atandığı biliniyor.
“HANEFİ AVCI EŞİMİ HİÇ TANIMAZ”
Eşinin cezaevindeyken sorgulanmak üzere hapisten çıkarıldığını, emniyete götürüldüğünü de ifade eden Sevda Güven, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın “Çok kritik adamdır, umarım iyi sorgulanır. Konuşursa birçok şeyi aydınlatır.” diyerek eşini neden hedef gösterdiğini de açıkladı:
“Bunu bizzat eşimden duyduğum için ifade etmek istiyorum. Hanefi Avcı daha önce bir kitap yazmıştı. Orada da eşimin adı geçmiş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi
6.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







