Fon vurgununda 750 milyon TL'ye bloke: Nakit paraya ve banka Hesaplarına el konuldu!

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 24 2026
Paylaş
X Post
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen devasa fon soruşturmasında, MASAK ile koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda fon hesaplarındaki nakit paralar ile şüphelilerin transfer etmeye çalıştığı servete el konuldu. Üç ayrı aşamada uygulanan tedbirlerin toplam büyüklüğü yaklaşık 750 milyon TL'ye ulaştı.
Fon vurgununda 750 milyon TL'ye bloke: Nakit paraya ve banka Hesaplarına el konuldu!

Sermaye piyasalarındaki usulsüzlük iddialarını soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile birlikte yürüttüğü mali takipte kritik bir aşamaya geçildi. Soruşturma kapsamında mercek altına alınan fon hesaplarında bulunan 387 milyon 461 bin 359,86 TL nakit tutar sistem içinde anında dondurularak kontrol altına alındı.


TRANSFER PLANI SUYA DÜŞTÜ

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre adli tedbirlerin ikinci ve en önemli ayağını ise soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Pusula Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın şahsi varlıkları oluşturdu. Muhammed Yarız’a ait 105 milyon TL tutarındaki varlığa el koyma tedbiri uygulandı.


Öte yandan QNB Finansbank nezdinde TERA Portföy üzerinden transfer edilmek istenen 257 milyon TL de sınırda yakalanarak el koyma işlemine tabi tutuldu.


TOPLAM BİLANÇO 750 MİLYON TL

Nakit dondurma ve iki ayrı el koyma hamlesiyle birlikte sadece bu üç işlemde bloke edilen toplam miktar yaklaşık 750 milyon TL seviyesini buldu.