Fatma öğretmenin çığlığı 1,5 milyona ulaştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 9 2019
Paylaş
X Post
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Olağanüstü Hal (OHAL) rejiminde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden atılan öğretmen Fatma Görmez’in yaşadığı acıları metanetle anlattığı videosu 1,5 milyon kişiye ulaştı. Ancak çığlığı Adalet Bakanlığı ve savcılıklar duymuyor.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edildikten sonra böbrek rahatsızlığı ve iki kalp ameliyatı geçiren ve engelli oğlunu 14 yaşında kaybeden Fatma Görmez, hastalıklarla mücadele ederken 29 kiloya kadar düştü. Fatma öğretmenin tek dileği var. O da eşi Bekir Görmez’in tutuksuz yargılanması.
Yaşadıklarını cep telefonuyla çektiği bir video ile sosyal medyadan duyuran Fatma öğretmenin dramına milyonlarca insan şahit oldu.
Twitter üzerinden yayınlanan video konuşması 1,5 milyondan fazla insana ulaştı. İnsan haklarına duyarlı milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sezgin Tanrıkulu, sanatçı Haluk Levent tarafından Fatma öğretmene destek ve yardım mesajları iletildi.
Ancak Fatma Öğretmenin kızıyla ilgilenmesi için eşinin tutuksuz yargılanması talebi hala cevapsız.
EŞİNİN TUTUKSUZ YARGILANMASINI İSTİYOR
Hastalıkları ve sıkıntılar sebebiyle 29 kiloya kadar düşen ve hastanede kontrol altında tutulan Fatma Öğretmen videoda 3 yıldır tutuklu eşinin salıverilmesini, kızıyla ve kendisiyle ilgilenmesi için tutuksuz yargılanmasını istiyor.
15 Temmuz 2016'dan sonra hayatları KHK ve zulümle adeta karartılan Görmez ailesi oğlu Berk, bir yıl önce vefat etmişti.
Baba Bekir Görmez, engelli oğlunu son bir kez görememiş, getirildiği cenazede jandarmalar arasında elleri kelepçeli dua etmek zorunda kaldığı oğlunun mezarı başındaki fotoğraflarıyla akıllara kazınmıştı.
BİRAN ÖNCE EŞİM BENİM VE KIZIMIN BAŞINA GELSİN
Fatma öğretmen yaşadıklarını o videoda şöyle anlattı: “Ben Fatma Görmez. KHK ile görevimden uzaklaştırıldım. Çok sevdiğim sınıf öğretmenliğinden ayrıl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li siyasetçi öldü2.Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı3.Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik nefret operasyonlarında 720 bin kişi hakkında adli işlem yapıldı4.Kulis: Damatların sessizliğinin nedeni Bilal Erdoğan planı5.Özgür Özel: Yeni parti için program ve logo çalışmaları başladı
6.Haluk Levent gözaltına alındı; Başsavcılık'tan açıklama: Bağışlar şüphelilerce şahsi hesaplara aktarıldı7.Özel: Ankara’da savcı atama mülakatlarında “Önüne isim geldiğinde gözünü kırpmadan tutuklayabilecek misin?” diye soruluyor8.ABD'den Hürmüz Boğazı açıklaması: Boğaz İran'ın kontrolünde değil; tüm gemilere açık9.15 Temmuz gerçekleri öğrenilsin istemiyorlar: Bir ayda 2 bin 702 hesaba erişim engeli10.Trump’ın yeni uçağı krize yol açtı: 5 gazeteciye kaynaklarını açıklama celbi

ARİF ASALIOĞLU
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li siyasetçi öld...

Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı

Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik nefret opera...

Kulis: Damatların sessizliğinin nedeni Bilal Erdoğ...

Özgür Özel: Yeni parti için program ve logo çalışm...





