KHK'lı ilahiyatçıya TEM'de korkunç işkence!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Temmuz 18 2025
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda görev yaparken 672 sayılı KHK ile ihraç edilen ve 9 yıldır hapiste olan Yrd. Doç. Musa Günay’ın Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işkence gördüğü ortaya çıktı.
14 Temmuz 2025’te Siverek-Hilvan cezaevlerini ziyaret eden DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, burada görüştüğü KHK’lı akademisyen Musa Günay’a işkence yapıldığını Youtube kanalında açıkladı.

“TUTUKLANDIKTAN 1 YIL SONRA EMNİYETE SORGUYA GÖTÜRÜLMÜŞ”
TR724'ün haberine göre Günay’ın tutuklandıktan yaklaşık 1 yıl sonra kanunlara aykırı olmasına rağmen cezaevinden çıkarılarak TEM Şube’ye sorguya götürüldüğünü söyleyen Gergerlioğlu, “Aylar sonra, neredeyse bir yıl sonra adamı alıp tekrar emniyete götürmüşler. Bir ay gözaltında tutmuşlar. Yasalarda böyle bir şey yok. Ama yasa mı tanıyor bunlar? Adama Emniyet Müdürlüğünde işkence yapmışlar. 2017’deki Şanlıurfa Emniyet Müdürü ve TEM müdürü kimdir kardeşim?” diye sordu.

“ELEKTRİK, DARP, CİNSEL İŞKENCE”
Elektrik verme, darp ve cinsel işkence başta olmak üzere Günay’a birçok işkence yapıldığını anlatan Gergerlioğlu, “Apaçık bana anlattı. Korkunç işkenceler yapılmış. Hayaları sıkılmış. Elektrik verilmiş. Darp edilmiş. Mosmor edilmiş. Daha sonra doktorlar bunu görmezden gelmiş. Çünkü polis nezaretinde muayenesi yapılmış. Olmadık işler yapılmış. 2017 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürü kimdir? TEM müdürü kimdir? Kalkıp bunlar hesap versin hukuk önünde. Kardeşim ben mahpustan dinledim. Bu ne rezalettir ya? Cezaevindeki mahpus alınıp Emniyet Müdürlüğüne mi götürülür? Bir de orada bir ton işkence yapıldığını iddia ediyor bu mahpus. İnanılmaz şeyler duydum.” dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİK VE ŞARTLI TAHLİYE HAKKLARI DA GASP EDİLDİ
Hizmet Hareketi'ne yönelik hukuksuz soruşturmalar kapsamında 9 yıl ceza verilen Musa Günay’ın hem denetimli serbestlik hem de şartlı tahliye hakkının da ihlal edildiğini vurgulayan Gergerlioğlu şöyle devam etti:

“Bu kişiyi özellikle kin tutmuşlar. Ne denetimli serbestliğini vermişler. İyi hal

Bu haberler de ilginizi çekebilir