Lübnan, IMF ile görüşmelere yeniden başladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 4 2021
Paylaş
X Post
Lübnan Maliye Bakanlığı, iyileştirici ve uygun bir ekonomi programı kapsamında yeniden Uluslararası Para Fonu ile görüşmelere başladıklarını bildirdi.
Lübnan Maliye Bakanlığı, 13 aylık hükümet krizinin ardından 10 Eylül'de kurulan kabinenin belirlediği heyetin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere başlamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, bakanlığın uygun iyileştirici bir anlaşmaya varılması hususunda ilerleme kaydedilmesini temenni ettiği aktarıldı.Eski Lübnan Başkanı Hassan Diyab döneminde son olarak Şubat 2020'de IMF ile "ekonomik krizi aşmak için kurtarma paketi" üzerinde görüşmelere başlanmıştı.
Ancak başkent Beyrut'ta 4 Ağustos 2020'de meydana gelen liman patlaması nedeniyle hükümet istifa etmek zorunda kalmıştı.Diyab'ın görevinden istifa etmesinin ardından, yaklaşık 13 ay boyunca hükümet kurulamadığından, IMF ile görüşmeler de askıya alınmıştı.
Kamu borcunun 90 milyar doları aştığı Lübnan, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerden birini yaşıyor.Lübnan yerel para birimi lira, 2020 itibarıyla dolar karşısında yüzde 90 değer kaybetti.
Ülkedeki asgari ücret, ekonomik kriz ve lira değer kaybetmeden önce yaklaşık 450 dolara tekabül ederken, şu anda dolar bazında 40 dolara kadar düştü.
Dolar kurundaki artış, ekonomik kriz ve ardından gelen yakıt kriziyle birlikte resmi verilere göre ülkedeki enflasyon yüzde 400 üzerine çıktı.Ancak ülkedeki gerçek enflasyonun yüzde 700 civarında olduğu dile getiriliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.PISA 2025 Tartışması Büyüyor: Eğitimde Devrim Mi, Yoksa İllüzyon Mu?2.Davutoğlu'ndan Soruşturmadan Kurtulma Manevrası mı? Oğlunun Nikahına Davet Etmiş!3.Moskova-Washington Hattında Sıcak Temas! ABD Arabuluculuğunda Yeni Müzakere Dönemi Mi Başlıyor?4.Almanya Meclisi’nde "Etnik Temizlik" Kavgası! Başbakan Merz ile AfD Lideri Weidel Birbirine Girdi5.Araç Arızalanmıştı! Kartal Değil Silivri! Hakim Değişti, İmamoğlu’nun Davasında Karar Revize Edildi
6.Akademisyenlere Dijital Gelir Engeli! YouTube ve Sosyal Medya Kazançları 'Esnaflık' Sayıldı7.İsrail-İngiltere hattında gerilim tırmanıyor: Tel Aviv 7 gün süre verdi8.Beştepe’de Sürpriz Temas! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mansur Yavaş ile Görüşme Gerçekleştirdi9.Çin’den tarihi sefer: Rusya Kuzey Deniz Rotası'na izin verdi10.Özel’den Yavaş Açıklaması:Haberimiz ve Onayımız Vardı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

PISA 2025 Tartışması Büyüyor: Eğitimde Devrim Mi, ...

Davutoğlu'ndan Soruşturmadan Kurtulma Manevrası mı...

Moskova-Washington Hattında Sıcak Temas! ABD Arabu...

Almanya Meclisi’nde "Etnik Temizlik" Kavgası! Başb...

Araç Arızalanmıştı! Kartal Değil Silivri! Hakim De...




