Özgür Özel: 'Süreç, milletten bir şey saklanmadan yürütülmeli'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 11 2025
Paylaş
X Post
Terör örgütü PKK'nin bu sabah sembolik olarak silah bırakmasının ardından, CHP lideri Özgür Özel'den ilk açıklama geldi. "Bu adımın, artık silahların tamamen susacağı bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz" diyen Özel, "Bu süreç; hiçbir parti, toplumun hiçbir kesimi dışlanmadan, milletten bir şey saklanmadan, Meclis çatısı altında, toplumsal mutabakat gözetilerek, hızlı ve kararlı adımlarla yönetilmelidir" ifadelerini kullandı.
PKK'nin 'silah bırakma' töreni sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama: 'Süreç, milletten bir şey saklanmadan yürütülmeli'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, terör örgütü PKK'nin bu sabah Irak'ın Süleymaniye kentinde sembolik olarak silah bırakmasının ardından bir açıklama yaptı.
X hesabından bir paylaşım yapan Özel, sürecin şeffaf olması gerektiğini ifade ederek, "Bu adımın, artık silahların tamamen susacağı bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz" dedi.
"TERÖRÜN İLELEBET SON BULMASI, ORTAK İRADEMİZ"
"Cumhuriyet Halk Partisi; terörün ve şiddetin her türlüsünü tarihsel bir tutarlılık içinde reddetmektedir. Partimiz barışın yanındadır" Özel, "Ülkemize çok ağır bedeller ödeten terörün ilelebet son bulması, ortak irademizdir" mesajını verdi.
"TÜM YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
"Terör örgütünün bugünkü sembolik silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz" diyen Özel, "Sürecin bu noktaya gelmesinde emek ve katkıları olan başta rahmetli Sırrı Süreyya Önder olmak üzere tüm siyasilere ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu adımın, artık silahların tamamen susacağı bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz" sözlerini kullandı.
"MİLLETTEN BİR ŞEY SAKLANMAMALI"
Özel, "Bu süreç; hiçbir parti, toplumun hiçbir kesimi dışlanmadan, milletten bir şey saklanmadan, Meclis çatısı altında, toplumsal mutabakat gözetilerek, hızlı ve kararlı adımlarla yönetilmelidir" mesajını verdi.
"Türkiye’de tam bir barış ortamının tesisi ancak adalet ve demokrasiyle mümkündür. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyımların atandığı, Kürtlerin belediye meclislerine girmesini suç sayan soruşturmaların sürdüğü, seçilmiş siyasetçilerin hukuk dışı yöntemlerle hapiste tutulduğu ve demokratik rekabetin sakatlandığı bir ortam toplumsal
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karakoyun: Batı’nın sessizliği Türkiye’deki demokrasi mücadelesine ve kendi inandırıcılığına zarar veriyor2.Otokoç'a silahlı saldırı olayında 2 kişi gözaltına alındı3.Eski AYM Başkanı Kılıç'tan çarpıcı ‘mutlak butlan’ yorumu: 'CHP keşke kapatılsaydı'4.Azak Denizi’nde iki kargo gemisi vuruldu: 5 Azerbaycanlı hayatını kaybetti5.Fenerbahçe'de yeniden Aziz Yıldırım dönemi
6.İran İsrail’i balistik füzelerle vurdu, tansiyon yeniden yükseldi7.İrlanda’da Bir Konferans, Birkaç Yürek8.'Biraz sabır'ın faturası ağır: Ette üç yılda yüzde 483’e varan zam9.Gizli görüşmenin detayları sızdı: Trump ve Netanyahu İran hakkında neler konuştu?10.AYM’den KHK mağduriyetleri için emsal karar!
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karakoyun: Batı’nın sessizliği Türkiye’deki demokr...

Otokoç'a silahlı saldırı olayında 2 kişi gözaltına...

Eski AYM Başkanı Kılıç'tan çarpıcı ‘mutlak butlan’...

Azak Denizi’nde iki kargo gemisi vuruldu: 5 Azerba...

Fenerbahçe'de yeniden Aziz Yıldırım dönemi







