Rusya, Nükleer silahları tartışıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 23 2024
Paylaş
X Post
Rusya, ülkenin stratejik zorluklarla karşılaşması durumunda nükleer silahların kullanılması konusunu tekrar masaya yatırdı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uzak Doğu Asya ziyaretinin ardından katıldığı askeri okullar mezuniyet töreninde nükleer üçlünün daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Nükleer üçlünün daha da geliştirilmesine yönelik planlarını açıklayan Putin’e göre çalışma, "stratejik caydırıcılığın ve dünyadaki güç dengesinin korunmasının garantisi" olacak.
Eğer zorluklar ve tehditler artarsa nükleer silah gündeme gelir
Devlet Duması Savunma Komitesi başkanı Andrei Kartapolov ise zorluklar ve tehditlerin artması durumunda Rusya'nın nükleer doktrinini değiştirebileceğini söyledi. Kartapolov, bunun da nükleer silahların kullanım koşullarında bir değişikliğe yol açacağını bir şekilde duyurmuş oldu.
Kartapolov, RIA Novosti’ye, “Doktrin ülkemizde olup bitenlere karşı tepkimizi yansıtıyor. Eğer zorlukların ve tehditlerin arttığını görürsek, nükleer silah kullanımının zamanlaması ve bu kullanımın yapılması kararı ile ilgili bir şeyleri düzeltebiliriz demektir. Ancak özellikle, tabii ki, şu anda bunun hakkında konuşmak için henüz çok erken” dedi.
20 Haziran'da Putin, yetkililerin nükleer doktrinde olası değişiklikleri tartıştıklarını, "potansiyel bir düşmanın nükleer silahların kullanım eşiğinin düşürülmesiyle ilgili yeni unsurlar üzerinde çalıştığını" söylemişti. Rus lidere göre Batılı ülkeler şu anda “ultra düşük güçlü patlayıcı nükleer cihazlar” geliştiriyor.
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov daha önce ABD ve NATO müttefiklerinin eylemlerinin nükleer caydırıcılık alanındaki temel belgelerin "mevcut ihtiyaçlarla daha uyumlu hale nasıl getirileceği" sorusunu gündeme getirdiğini belirtmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cumhur İttifakı’nda Sistem Revizyonu Gündemde: Bahçeli "Sistem Korunmalı" Diyor2.Üsküdar Belediyesi’nde başkan vekili seçimi ertelendi3.Bakan Şimşek’ten TOGG Açıklaması: 2035’e Kadar Kamuya 30 Bin Elektrikli Otomobil Alınacak4.Bir zamanların medya patronu Aydın Doğan'a ve Bodrum Belediye'sine soruşturma5.Özgür Özel’den Köprü İhalelerine Gireceklere Uyarı: "Gelecek Yıl Hepsini Devletleştireceğiz"
6.Seçim sinyali ilk kamu bankalarından geldi! Faizleri indirdiler!7.Beş AB Ülkesinden Ortak Göç Hamlesi: Reddedilen Sığınmacılar Afrika’ya Gönderilecek8.30 Yıllık İşletme Devri Gündemde: Erdoğan İmzasıyla Boğaz Köprüleri ve Otoyollar İçin Yeni Düzenleme9.Trump, özel temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner'i Moskova'ya gönderdi10.Budapeşte’den AB Kararına Rest: Askerlik Çağındaki Ukraynalılara Sığınma Hakkı Devam Ediyor

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cumhur İttifakı’nda Sistem Revizyonu Gündemde: Bah...

Üsküdar Belediyesi’nde başkan vekili seçimi ertele...

Bakan Şimşek’ten TOGG Açıklaması: 2035’e Kadar Kam...

Bir zamanların medya patronu Aydın Doğan'a ve Bodr...

Özgür Özel’den Köprü İhalelerine Gireceklere Uyarı...





