Sahte antik tiyatro inşa etti, turistleri 20 yıl kandırdı

İtalya’da yaklaşık 20 yıl boyunca turistlere “antik Roma amfitiyatrosu” olarak tanıtılan yapının aslında modern malzemelerle inşa edilmiş sahte bir yapı olduğu ortaya çıktı. Olayın sorumlusu olduğu belirlenen 69 yaşındaki Franco Malosso von Rosenfranz, yasadışı inşaat ve sahte eser üretmek suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.
Euronews’ün haberine göre turistlere yapının dünyanın en eski ve en büyük amfitiyatrolarından biri” olduğunu söyleyen adam, yapının MS 393 yılında inşa edildiğini, Jül Sezar’ın Mısır’dan Kleopatra ile dönerken burayı ziyaret ettiğini ve Shakespeare’in ünlü karakteri Juliet Capulet’in de buradaki eski bir kilisede yaşadığını anlatıyordu. Bu hikayeleri dinlemek isteyen turistlerden ise kişi başı 40 euro ücret alıyordu.
BETON VE FİBERGLAS KULLANILMIŞ
“Tarihi” yerde anlatılanların tarihi gerçekle örtüşmediği yıllar sonra fark edildi. Dahası yapıda fiberglas, kâğıt hamuru sütunlar, sıvalı bloklar ve 2000’li yılların başına ait alçı heykeller kullanıldığı belirlendi. Jandarmanın şüphesi üzerine arkeologlar eşliğinde yapılan incelemler ve uydu görüntüleri yardımıyla von Rosenfranz’ın daha önceden boş olan alanı düzleştirerek sahte yapıyı inşa ettiği ortaya çıktı.
HAPİS VE PARA CEZASI
Franco Malosso von Rosenfranz, yasadışı inşaat, sanat eserinde sahtecilik ve izinsiz eser üretimi suçlarından 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanık, 3 bin euro para cezası ödeyecek. Belediyse ise uğradığı zarar nedeniyle 560 bin euroluk tazminat talebinde bulunuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI

Altının seyri nasıl devam edecek? İşte detaylar!

CHP'de istifa depremi: 264 eski milletvekili parti...

950 TL tartışmasına cast ajansından savunma: “Figü...

Gülistan Doku soruşturmasında yeni dalga: 15 ilde ...

Ahbap soruşturması genişliyor: 5 ünlü isim ifadeye...







