Suriye'de 'işkence üssü' cezaevinde toplu mezar bulundu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 10 2024
Paylaş
X Post
Syria TV'ye konuşan kaynaklar, 'işkence üssü' olarak anılan Sednaya Hapishanesi yerleşkesinde toplu mezar bulunduğunu bildirdi. En az 20 cesede ulaşıldığı ileri sürüldü.
Suriye'nin başkenti Şam'a 30 kilometre uzaklıkta yer alan Sednaya Hapishanesi, işkence iddialarıyla bir kez daha gündemde. Beşar Esad yönetiminin Savunma Bakanlığı'na bağlı olan cezaevi, 'işkence üssü' olarak anılıyor. Yakınlarından haber almayı uman Suriyeli siviller cezaevi önündeki bekleyişlerini sürdürürken, Sednaya Hapishanesi'nde yer altındaki gizli bölmelere ulaşmaya çalışan Beyaz Baretlililer operasyonların sona erdiğini duyurdu.
Açıklamada, uzman ekiplerin, cezaevinin bodrum katları, iç ve dış avluları da dahil olmak üzere tüm bölüm ve tesislerinde detaylı arama yaptığı belirtildi. Söz konusu çalışmaların, bazı mahkumların gizli hücrelerde tecrit altında tutulduğu iddialarının ardından başlatıldığı kaydedildi.
EN AZ 20 CESET BULUNDU
Cezaevindeki 'gizli hücre' arayış sona ererken, Syria TV'ye konuşan kaynaklar yerleşke yakınlarında toplu mezar bulunduğunu bildirdi. Toplu mezarda, en az 20 cesede ulaşıldığı ileri sürüldü. Yerleşke içerisinde araştırmaların sürdüğü aktarıldı.
İKİ TUTUKEVİ: BEYAZ BİNA VE KIRMIZI BİNA
BBC Türkçe'nin aktardığına göre yerleşkede iki tutukevi bulunuyordu: Beyaz Bina ve Kırmızı Bina. İnsan hakları örgütlerine göre Beyaz Bina, hükümete sadık olmadığından kuşkulanılan subaylar ve askerler için yapılmıştı. Ana hapishane olan Kırmızı Bina ise, hükümet karşıtlarından, başlarda da İslamcı örgütlere üye olduklarından şüphelenilenlerden oluşuyordu.
Uluslararası Af Örgütü'ne konuşan eski mahkumlar, Kırmızı Bina'da tutulanların, sık sık çeşitli işkence yöntemlerine maruz bırakıldığını ve bunlar arasında ağır dayak, cinsel saldırı, gıdaya ve ilaca erişimi kısıtlamanın da bulunduğunu anlattı. Beyaz Bina'nın altında ise Af Örgütü'ne konuşanların "infaz odası" diye adlandırdığı ve Kırmızı Bina'daki mahkumların asılmak için götürüldüğü bir yer olduğu iddia edil
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İlber Ortaylı hayatını kaybetti!2.Pentagon: “Mücteba Hamaney Yaralı ve Muhtemelen Yüzü Tanınmayacak Halde”3.Merkez Bankası rezervlerinde sert erime: 197,5 milyar dolar4.Merkez faizi sabit tutsa da bankalar yükseltti5.İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden Füze İddiasına Net Yanıt: “Biz atmadık”
6.Listenin başındaki uyuşturucu baronu Bolivya’da yakalandı7.Cezaevinde kanser olan KHK’lı imam Ömer Alaca son yolculuğuna uğurlandı8.Adliyede ‘rüşvet’ iddiaları haberine erişim engeli isteyen Bekir Altun Yargıtay’a seçildi9.Mülakat mağduru öğretmenlere MHP'den umut adımı10.ABD'li senatörlerden Trump karşıtı hamle: Savaş yetkileri kısıtlanacak mı?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER










