Erdoğan korkusu ile TL'yi ateşe attı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 20 2020
Paylaş
X Post
Merkez Bankası (TCMB), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faiz daha da inecek" açıklamasına paralel bir karara imza attı.
TURHAN BOZKURT | SAMANYOLUHABER- Merkez Bankası (TCMB) "politika faizi" olarak bilinen haftalık repo faizini yüzde 8,25'te sabit tuttu.
Bugün TCMB Başkanı Murat Uysal başkanlığında toplanan 7 kişilik Para Politikası Kurulu'nun (PPK) repo faizini değiştirmemesi Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında değer kaybını hızlandırdı.
Kararın açıklandığı dakikalarda dolar 7,36 TL'ye, euro 8,71 TL'ye yükseldi. Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi ise yüzde 0,7 düştü.
FAİZİ DOLAYLI OLARAK YÜKSELTİYOR
TCMB'nin bugün düzenlediği 18 Eylül vadeli repo ihalesinde basit faiz yüzde 11,13 olarak tahakkuk etmişti. Merkez Bankası Saray'ın "faiz indir" baskısı sebebiyle politika faizene dokunamıyor.

Ancak bankaları gecelik borçlanma mekanizmasına yönelterek ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin yüzde 9,2'ye kadar çıkmasını sağladı.
Hazine'ye borç veren bankaların açık piyasa işlemleri (APİ) limitleri de yarı yarıya azaltmıştı. Bankalar artan maliyetleri kredi faizlerine anında aksettirdi.
Geçen ay yüzde 8,5 ila yüzde 9,75 arasında seyreden konut ve taşıt kredilerinin yıllık maliyeti yüzde 11'in üzerine çıktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mutlak Butlan CHP'si ile Seçilmiş CHP Olcay Baykal'ın cenazesinde tokalaştı2.15 Temmuz paylaşımına tutuklama: Melek Akarmut cezaevine gönderildi3.İstanbul’da toplu taşımaya zam yapıldı4.Kendi gitti etkileri hala sıfırlanamadı!5.Moskova'ya dron akını: Ukrayna'ya ait 340 İHA düşürüldü
6.Altın haftayı nasıl kapattı!7.Kan donduran detaylar! Saraydaki taht kavgası Ahbap Derneği'ne nasıl uzandı?8.Mehmet Akif Ersoy'un hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu9.Özgür Özel'den iddialı seçim hedefi: 'Yüzde 60-70'le iktidar olacağız'10.Adalet Bakanlığı önünde KHK eylemi: Yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT











