Trump’ın savcı ve hakimi hedef aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 8 2023
Paylaş
X Post
Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 seçimi sonuçlarına müdahale davasında savcı ve yargıcı hedef alan sosyal medya paylaşımları tartışılıyor. Özel yetkili savcı Jack Smith yargıçtan koruma emri talep etti. Trump’ın avukatları talebe bu akşam 5’e kadar yanıt vermek zorunda.
Donald Trump Cuma günü kendi sosyal medya platformu Truth Social’da paylaştığı mesajda, “Siz benim peşimden geliyorsanız ben de sizin peşinizden geliyorum” diye yazmış ve bu ifadelerin ardından savcı Smith yargıçtan koruma emri talep etmişti.
Donald Trump Pazar günü de dava için görevlendirilen yargıç Tanya Chutkan’ı hedef aldı. Trump sosyal medya paylaşımında, “Görevlendirilen bu yargıçla adil şekilde yargılanmam mümkün değil” dedi.
Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, savcının davada tanıklar ve delillerin korunmasına yönelik talep ettiği koruma emri talebine akşam 5’e kadar yanıt vermesi gerekiyor.
Bu sürenin uzatılması yönünde Trump’ın avukatlarının talebi olmuştu ancak Yargıç Chutkan bu talebi reddetti.
Eski ABD Başkanı Donald Trump 2020 seçimi sonuçlarını değiştirme çabalarıyla ilgili davada yargıç karşısına çıktı. Yöneltilen suçlamaları reddeden Trump “Bugün Amerika için çok üzücü bir gün” dedi, 3 Ağustos 2023.
Trump’ın avukatından “siyasi ifade özgürlüğü” iddiası
2020 seçimi sonuçlarına ilişkin asılsız iddiaları yayarak vatandaşların haklarına yönelik komployla suçlanan ve hakkındaki suçlamaları reddeden Donald Trump’ın avukat ekibinin nasıl bir savunma ortaya koyacağı merak konusu. Davada bir sonraki duruşma 28 Ağustos’ta yapılacak.
Trump’ın avukatı John Lauro Pazar günü hem CNN hem de Fox News yayınlarına katıldığında yaptığı açıklamada bu konuda bazı ipuçları verdi.John Lauro 2020 seçimini kaybetmesinin ardından Trump’ın eyalet yetkilileri ve seçim yetkililerinden isteklerinin direktif olmadığını ve bunların siyasi ifade özgürlüğü kapsamına girdiğini iddia etti.
Lauro Fox News’a verdiği röportajda, “ABD Anayasası Birinci Değişiklik Maddesi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden Füze İddiasına Net Yanıt: “Biz atmadık”2.İlber Ortaylı hayatını kaybetti!3.Cezaevinde kanser olan KHK’lı imam Ömer Alaca son yolculuğuna uğurlandı4.Pentagon: “Mücteba Hamaney Yaralı ve Muhtemelen Yüzü Tanınmayacak Halde”5.Merkez Bankası rezervlerinde sert erime: 197,5 milyar dolar
6.Merkez faizi sabit tutsa da bankalar yükseltti7.Listenin başındaki uyuşturucu baronu Bolivya’da yakalandı8.Mülakat mağduru öğretmenlere MHP'den umut adımı9.Adliyede ‘rüşvet’ iddiaları haberine erişim engeli isteyen Bekir Altun Yargıtay’a seçildi10.Milyarlık rota değişti: BYD Türkiye kapısını kapattı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER












