Türkiye'de binlercesi var... Rusya hamile ya da küçük çocuğu olan kadınları tutuklamayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 2 2025
Paylaş
X Post
Rusya, çok önemli bir yasa tasarısını Meclis’ten geçiriyor. Buna göre hamile kadınların ve küçük çocukları olan annelerin tutuklanması zorlaştırılıyor.
Rusya'da Adalet Bakanlığı’nın teklifinde, Rusya Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 99. maddesi de güncelleniyor. Buna göre, tutuklama kararı alınırken yalnızca suçun ağırlığı değil, aynı zamanda şiddet veya şiddet tehdidi içerip içermediği de göz önünde bulundurulacak. Düzenlemeyle Rusyada hamile kadınların ve küçük çocukları olan kadınların tutuklanması zorlaştırılacak. Küçük çocuğu olan ve çoğuyla yalnız yaşayan babalar için de düzenlemede yer var.
Peki Türkiye’de durum ne?
TR724'te yer alan haber incelemeye göre Ceza İnfaz Sistemi’nde Sivil Toplum Derneği’nin verilerine göre Türkiye’deki hapishanelerde 174’ü kız çocuğu olmak üzere 12-18 yaş arası 3.738 çocuk var. 16 bin 944 kadın mahpusun yanında annesi ile kalan 0-6 yaş grubu çocuk sayısı ise 759!
Rusya Adalet Bakanlığı, hamile kadınlar, küçük çocukları olan kadınlar ve bazı diğer gruplar için tutuklama kararının yalnızca istisnai durumlarda uygulanmasına geçti. Öneri olarak Duma’ya gelen hükümetin yasa tasarıları milletvekilleri tarafından onaylandı. Adalet Bakanlığı’nın önerisi, hamile ve küçük çocuğu olan kadınları içerdiği gibi, küçük çocuğu olan tek başına çocuk yetiştiren babaları da kapsıyor.
Rusya Adalet Bakanlığı, hamile kadınlar, küçük çocukları olan kadınlar ve bazı diğer gruplar için tutuklama kararının yalnızca istisnai durumlarda uygulanmasını önerdi. Öneri:
• Reşit olmayan bireyler,
• Hamile kadınlar,
• Küçük çocuğu olan kadınlar,
• Küçük çocuğu olan tek başına çocuk yetiştiren babalar,
• Küçük çocuklar veya engelli çocuklar için evlat edinenler, vasiler veya bakıcıları kapsıyor.
İstisnai Durumlar
Bu kişiler için tutuklama kararı ancak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gerçekten evi yok mu?2.Otomobil devi şoke etti: 19.5 milyon aracını geri çağırdı3.İnsan Öncelikli İşletmeler ve Sosyal Adalet İlkeleri4.48 saat sonra binlerce telefon iletişime kapatılacak5.Türkiye, ifade özgürlüğü ihlalleri nedeniyle AİHM tarafından 432 kez mahkum edildi
6.Afrika ülkesi Türkiye'yi tehdit etti: Hemen iadesini istediler7.Bu tatbikat Orta Doğu'yu gerdi: İsrail'in 100 metre yakınına bomba yağdıracaklar8.Rojin Kabaiş'in sırrını çözecek yeni adım: Terar telefona odaklanıldı!9.Emekliye ikramiye dayatması: Yine değişen birşey yok!10.AKP iktidarlarında en az 36 bin 987 işçi önlenebilir sebeplere rağmen yaşamını yitirdi

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER












