Tutanaklar ortaya çıktı: MHP'den 'İnfaz Yasası' çıkışı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 13 2025
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısının tutanakları ortaya çıktı. Üçüncü toplantı tutanağında MHP'li Feti Yıldız'ın infaz yasası eleştirileri ve çağrısı dikkat çekti. 'Yamalı bohçaya dönen' infaz hukukunun sil baştan yazılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, cezaevlerindeki adaletsizliklerin 45 bin mahkûmu etkilediğini ve 'vicdanların kanadığını' söyledi.
Meclis'te 'Terörsüz Türkiye' sürecinin yürütülmesi için kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üç kez bir araya geldi. Komisyonun toplantı tutanakları TBMM'nin sitesinde yayımlandı fakat MİT, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'nın katılıp sunum yaptığı toplantının tutanakları paylaşılmadı.
MHP'Lİ YILDIZ YİNE İNFAZ YASASINI ELEŞTİRDİ
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre toplantı tutanaklarında en dikkat çeken konuşma ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın oldu. Yıldız, komisyonun üçüncü toplantısındaki konuşmasında bir kez daha infaz yasasını eleştirdi. "Cezanın amacı toplumu suçtan korumaktır. Islahın amacı ise hükümlü ve tutuklunun tekrar suç işlemesini önlemektir" diyen Yıldız, infaz uygulamasında ayrım yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.
'BUNLARI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ'
Yıldız, "Bazı koğuşlarda 10 kişilik koğuşta 30 kişi yatarken bazı koğuşlar neredeyse salon salomanje şeklindedir bazı mahkûmların odaları. Şimdi, elbette ceza ve güvenlik tedbirleri infaz edilirken insanlık dışı tutum, aşağılayıcı ve onur kırıcı davranışta kimse bulunamaz. Ancak 250 bin, 270 bin kapasiteli bir cezaevinde yaklaşık 420 bin kişi tutuklu, hükümlü bulunursa burada insan haysiyetinin çok da önemsemediğini görürüz. Bunları söylemek zorundayız arkadaşlar, tatbikatın içinde olan insanlar bunu görüyor ve yaşıyor" ifadelerini kullandı.
'TUTUKLAMA' VURGUSU
Hükümlü ve tutuklu sayısının 420 bini geçtiğini hatırlatan Yıldız, "Bugünlerde de tutuklama artık böyle çok fazla gerekçe aramaya gerek olmayan bir lazime şekline geldi. Hâlbuki, yargılama sürecinin sıhhati, maddi gerçeğin her türlü şüpheden uzak şekilde ortaya çıkarılması için şüpheli veya sanığın hürriyetinin tedbir olarak, geçici olarak kısıtlanması; bakın, tedbir olarak, geçici olarak kısıtlanması;
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


