Yardım TIR'ları Gazze'ye giriş yapmaya başladı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 12 2025
Paylaş
X Post
İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Gazze’de ateşkes anlaşmasını onaylamasının ardından ordu, işgal ettiği bazı bölgelerden çekilmeye başlamıştı. Ateşkesin ardından bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Gazze Şeridi'ne ilk yardım tırları giriş yaptı.
Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına iki yıldır devam eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkan Donald Trump'ın girişimi sonrası Hamas ile ateşkes anlaşması imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada Gazze'deki tüm İsrailli esirlerin teslim edileceğini söylemişti. Netanyahu, anlaşmaya rağmen "Savaş henüz bitmiş değil" ifadesini de kullanmıştı.
İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Hamas ile varılan ateşkes anlaşmasını onaylamasının ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde işgal ettiği bazı bölgelerden kısmen çekilmeye başlamış, bölgeye yönelik saldırılar ise devam etmişti.
İlk yardım tırları Gazze Şeridi'ne giriyor
Ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen, İsrail ordusu Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırı düzenlemiş, tanklardan Gazze’nin kuzeyi ile güneyini birbirinden ayıran Netzarim Koridoru çevresine ateş açılmıştı.
Ateşkes bilmecesi sürerken Gazze’de tarihi bir gelişme daha yaşandı. Yardım tırları Gazze Şeridi’ne girmeye başladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe dış politika ile uyuşmaması!2.Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijital’ karakol yetkisi verildi!3.Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas yürütüyoruz"4.Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler olacak?5.Sektör batarken Nebati'nin şirketleri nasıl milyonlar kazandı?
6.Kılıçdaroğlu: Arınma büyük oranda gerçekleşti7.Gürlek PKK'ya özel düzenlemeyi itiraf etti: Genel af ve kişiye özel hüküm yok8.Kılıçdaroğlu'nun töreninde dikkat çeken anlar: "İndirin arkadaşları"9.Meclis kürsüsünde Yenişehir Belediyesi iddiaları: “Kamu geliri özel kişilere aktarılıyor”10.Pinpon topu değil bunlar insan! Çiğdem Mater ve Mine Özerden, yeniden Silivri’ye sevk ediliyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe ...

Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijit...

Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas...

Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler...

Sektör batarken Nebati'nin şirketleri nasıl milyon...





