17 yaşındaki öğrencinin öldürüldüğü kamp kapatıldı, şüpheli tutuklandı


Mersin'in Silifke ilçesindeki Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı, 17 yaşındaki öğrenci Cafer Gizli'nin kavga ettiği arkadaşı M.D. (17) tarafından öldürülmesinin ardından kapatıldı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada görgü tanığı 6 kişinin ifadesi alınması sonrası şüpheli M.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mersin Valiliği, olayın siyasi yönünün olmadığı yönünde açıklama yaptı. HÜDA-PAR ise Cafer Gizli'nin silahlı örgüt yanlısı olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradığını iddia ederek, olayın birinci dereceden sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri olduğunu savundu. Bakanlığın olayı soruşturmak üzere müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizesiyle 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı'na getirilen Diyarbakırlı lise öğrencisi Cafer Gizli ile Hakkarili lise öğrencisi M.D. arasında pazar günü öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre, yemekhanedeki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. M.D., Cafer Gizli'yi karnından bıçakladı. Ağır yaralanan Gizli, ambulansla kaldırıldığı Silifke Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gözaltına alınan M.D., görgü tanığı 6 öğrenci ile birlikte adliyeye sevk edildi. M.D. tutuklandı. Gizli'nin cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır'ın Çınar ilçesine gönderildi. Kamp geçici süre ile kapatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın olayı soruşturmak üzere müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

VALİLİK: OLAYIN SİYASİ YÖNÜ YOK

Sosyal paylaşım sitelerinde olayın 'siyasi' ve cinayeti 'terör örgütü PKK'nın işlediği' yönündeki haberler üzerine Mersin Valiliği, 'olayın siyasi yönü olmadığı' şeklinde yazılı bir açıklama yaptı. Aile ile irtibata geçilip acılarının paylaşıldığı, olayla ilgili tahkikatın Cumhuriyet Savcılığı tarafından titizlikle yürütüldüğü bilgisi verilen açıklamada, ayrıca şu ifadeler kullanıldı: "Sosyal medyada 'olayın siyasi sebeple meydana geldiği' şeklinde yer alan haberlerin gerçekleri yansıtmadığı, gençler arasında yemekhanede kişisel nedenlerle yaşanan tartışma sonucu meydana geldiği ve siyasi yönünün bulunmadığı, olaya karışan kişi ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda tahkikatın Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğü; farklı ve yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kamuoyunu bilgisine sunulur."

HÜDA-PAR: OLAYIN SORUMLUSU GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Öte yandan olayla ilgili Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonundaki bir gezi programında dindar kimliği ile bilinen Cafer Gizli'nin Silifke'de söz konusu Bakanlığa ait bir tesiste silahlı örgüt yanlısı olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğrayarak, vücuduna aldığı kesici alet darbeleriyle katledildiği ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Devlet yetkililerinin gözetimindeki bir organizasyon sonucu yaşanan bu olayın birinci dereceden sorumlusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileridir. Kendilerine teslim edilen bir gencin can güvenliğini sağlayamayan bu yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı; olaya ilişkin dile getirilen iddialar titizlikle araştırılmalı; kasıt, ihmal ve kusuru bulunan görevliler mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber 17 yaşındaki öğrencinin öldürüldüğü kamp kapatıldı,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER