2015 YLSY Tercih Tablosu güncellendi


2015 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) başvuru işlemleri 21 – 28 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); 15 Temmuz günü (http://yyegm.meb.gov.tr) ile (http://www.osym.gov.tr) internet adreslerinden yayınlanan 2015 YLSY Tercih Tablosu'nda yeni güncellemeler yaptı.

Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin hususları içeren YLSY için yapılan güncellemeler şöyle:

- Ülke Bölge Çalışmaları Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Coğrafya ve Coğrafya Öğretmenliği bölümleri eklendi.
- Akustik ve Optik Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü eklendi.
- Yenilenebilir Enerji Kaynakları Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü eklendi.
- İnsan Beyni ve Nörobilim Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Biyoloji, Tıp, Kimya, Psikoloji, Kimya/Biyoloji Kimya, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Biyokimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği bölümleri eklendi.
- Müzik Eğitimi Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Devlet Konservatuvarı, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı / Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Türk Din Musikisi, Türk Halk Müziği, Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi, Türk Halk Müziği Ses Eğitimi, Türk Musikisi, Türk Musikisi Temel Bilimleri, Türk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi, Türk Sanat Müziği Temel Bilimler, Geleneksel Türk Müziği, Geleneksel Türk Müzikleri, Müzik (Piyano, Yaylı Çalgılar, Nefesli Çalgılar Ve Vurma Çalgılar, Koro, Teori-Komposizyon, Ritmik Müzik), Müzik (Piyano, Yaylı Çalgılar, Nefesli Çalgılar Ve Vurma Çalgılar, Şan, Teori-Komposizyon), Müzik Bilimleri / Müzik Bilimler, Müzik teknolojileri / Müzik teknolojisi, Komposizyon ve Müzik Teorisi / Kompozisyon ve Müzik Teorisi, Müzik Teorisi, Müzikoloji / Genel Müzikoloji, Müzikoloji ve Kompozisyon, Müzik Toplulukları, Ritmik Müzik, Teori-Kompozisyon (Müzik), Folklor ve Etnomüzikoloji bölümleri eklendi.
- Temel İslam Bilimleri Lisansüstü Öğrenim Grubunda ABD, İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, Kanada, İtalya, Malezya öğrenim görülebilecek ülkelere eklenmiştir.
- Nükleer Enerji ve Nükleer Teknoloji Lisansüstü Öğrenim Gruplarında Rusya öğrenim görülebilecek ülkelere eklendi. CİHAN
<< Önceki Haber 2015 YLSY Tercih Tablosu güncellendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER