35. İstanbul Film Festivali 'Sinema Onur Ödülleri' sahipleri belirlendi


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali'nin Sinema Onur Ödülleri sahipleri belirlendi. Ödüller, bu yıl beş sanatçıya verilecek.

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri sahipleri belirlendi. Ödüller bu yıl oyuncu Suzan Avcı, yönetmen Ülkü Erakalın, yapımcı Şeref Gür, oyuncu Perran Kutman ve seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm'e verilecek.

'En sevilen kötü kadın' Suzan Avcı

Oynadığı yardımcı rollerle izleyicinin karşısına çıkan Suzan Avcı, Türk sinemasının unutulmaz portrelerinden biri oldu. Avcı, canlandırdığı kötü karakterler, yuva yıkan ve vamp kadın imajıyla 'en sevilen kötü kadın' oldu.

Yeşilçam'ın üretken yönetmenlerinden Ülkü Erakalın

Konservatuar öğreniminin ardından yönetmenlik kariyerine başlayan Ülkü Erakalın, Yeşilçam'ın üretken sinemacılarından biri oldu. Sinemaya Lütfi Akad'ın asistanlığını yaparak başlayan Erakalın'ın ilk filmi, 1961 yılında çektiği Unutamadığım Kadın oldu.

Yapımcılıkta bir ekol Şeref Gür

Ülkemizin uzun yıllardır bu alanda emek veren en verimli yapımcılarından Şeref Gür, kariyerine Erman Film'de başladı. Sayısız yönetmene destek veren Gür, Türk sinemasının en önemli klasiklerinden Vurun Kahpeye'den, Vesikalık Yarim'e birçok önemli filme yapımcı ve yürütücü yapımcı olarak imza attı.

Her nesli gülerken ağlatan Perran Kutman

Türk Sineması'nın klasikleri arasında sayılan Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner ve Hababam Sınıfı serisinde rol alan Perran Kutman, karakter oyuncusu olarak en yetenekli kadın oyuncularından biri oldu.

Yeşilçam'ın Sesi Jeyan Ayral Tözüm

Seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda çok sayıda oyunda rol aldı ve oradan emekli oldu. Çocuk yaşlardan itibaren yerli ve yabancı filmlerin seslendirilmesinde çalışan Tözüm, 60 yılı aşan kariyerinde Türkan Şoray, Filiz Akın ve Fatma Girik gibi Yeşilçam'ın en sevilen yıldızlarının sesi olarak hafızalarda yer edindi. CİHAN
<< Önceki Haber 35. İstanbul Film Festivali 'Sinema Onur Ödülleri' sahipleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER